Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Effektivt och lönsamt företagande, del 4- Appar som alla företagare måste ha

 

Nu har vi alltså kommit till den fjärde och då också till den nästa sista delen av min inläggs-serie med tips på hur man som egenföretagare kan göra vardagen lite bättre och effektivare. I de tidigare delarna har jag gått igenom alltifrån anställningar till olika digitala tjänster m.m. och ni hittar del 1 här, del 2 här och del 3 här och som jag sagt tidigare så rekommenderar jag starkt att ni läser dessa delar först.

I dagens inlägg tänkte jag kolla lite på olika appar till våra telefoner, surfplattor och datorer och allt vad de nu kan vara för enheter. Jag har här nedanför nämligen satt ihop en lista med ett antal appar som alla företagare måste ha och som helt klart kan förenkla och förbättra ens vardag.

 

Bankappen:

Till att börja med tycker jag att bankappen från den bank där ens företag har sina finanser är ett måste. Via att ha dessa appar kan man alltid ha full koll på företagets ekonomi och jag tror inte att jag behöver säga så mycket mer än så för just det är ju A och O när det kommer till att driva företag.

 

Skatteverket:

En annan app inom samma kategori är den ifrån svenska Skatteverket. Här kan man nästan sköta alla företagets ärenden som man har hos skatteverket och det jag personligen och mitt företag använder den mest till är att kolla upp viktiga datum m.m. För att vara en statlig myndighet tycker jag faktiskt att Skatteverket har lyckats väldigt bra med sin app och även med sin hemsida för den delen.

 

Evernote:

Nu kommer vi till min absoluta favorit-app, nämligen Evernote. I grunden kan man säga att Evernote är till för att spara anteckningar m.m. men egentligen är den mycket mer än så. Till att börja med är Evernote synkad med alla våra enheter så att vi alltid har tillgång till all vår information. Sedan kan man t.ex. fota av dokument och kvitton och tack vare den smarta kamerafunktionen så skapar Evernote riktiga dokument av fotot som är betydligt lättare att läsa och ta del av än vad ett vanligt foto är. Sedan finns det även några riktigt bra funktioner gällande presentationer och delning av anteckningar med andra och så vidare.

Evernote finns både i en gratisversion samt i flera olika betalversioner och att betala någon enstaka 50-lapp i månad eller liknanden tycker jag är mer än värt när det kommer till Evernote.

 

Lagringsapparna:   

I ett av de tidigare avsnitten så pratade jag om olika lagringstjänster som är molnbaserade. Här är det självklart att man även ska ha dessa appar i sina enheter så att man alltid kommer åt alla sin filer. De flesta sådana här lagringstjänster som t.ex. Google Drive, OneDive och Dropbox m.m. erbjuder appar så dessa är enligt mig också ett måste.

 

Office-paketet:

Alla känner nog till Office-paketet från Microsoft som bland annat innehåller Word, Excel och PowerPoint m.m. Men det inte alla känner till är att dessa nu för tiden finns för t.ex. våra mobila enheter och om man har ett abonnemang på dessa program så ingår oftast även de mobila versionerna.

Via att ha dessa i t.ex. sin mobiltelefon kan man alltid öppna sina dokument eller dokument som man får skickade till sig och även redigera dem, oavsett om man sitter vid dator eller inte och det har varit guld värt för mig.

 

Google Calendar:

Någon form av kalender-app är självklart också ett måste. Här finns det en rad olika alternativ och de flesta är väldigt lika. Jag föredrar dock Google Calendar då den är väldigt lättanvänd, bra designad och framförallt så kan man på ett väldigt enkelt sätt navigera mellan flera olika kalendrar och även dela sina kalendrar med andra så att andra kan boka in saker.

 

Tidsapp:

Att mäta hur många timmar som vi arbetar är någonting som vi företagare ofta glömmer bort. Men det är väldigt viktigt då vi t.ex. kan se hur lönsamma våra projekt faktiskt är, det blir enklare att rapportera nedlagd arbetstid till slutkunden samt att vi får se svart på vitt hur mycket vi jobbar och bara det kan vara värt att reflektera över.  

Här är min favorit appen, TimeLog där man alltifrån kan mäta hur många timmar man jobbar per dag till att ta tid på olika enskilda projekt m.m. Den finns både som en gratisvariant och en betalversion som kostar alltifrån någon 50-lapp till ett par hundra kronor och här är det bara att välja den nivån som man och ens företag behöver.

 

Att-göra-app:

Olika antagningsappar i alla ära men ibland vill man bara ha en enkel att-göra-lista där man kan bocka av det man har gjort. Här använder jag appen, Clear (kostar ungefär 50 kronor) dagligen och det är en av de få sådana här appar som jag faktiskt tycker uppfyller sitt syfte.

 

En palts för våra lösenord:

Nu för tiden har man olika konton och lösenord på en rad olika ställe på t.ex. på internet. Det kan t.ex. handla om konto hos leverantörer av kontorsmaterial hos någon annan butik med mycket mera och här kan det bli väldigt rörigt ganska så snabbt. Appen Dashlane kan dock här vara till stor hjälp då den samlar och ordnar upp alla sådan här information och det självklart med en bra underliggande säkerhet. Jag skulle inte klarat mig utan den här appen.

 

Avslappning:

De flesta egenföretagare arbetar otroligt mycket och ibland behöver man faktiskt ta en kort paus där man bara får andas och sätta sig ner en stund. Här använder jag appen RealTimer (som är gratis) nästan dagligen och den består av en timer som illustreras av ett stearinljus som brinner ner.

Jag brukar kanske en gång om dagen sätta den på 10-15 minuter och antingen bara sitta i ett mörkt rum och koppla av och kolla på stearinljuset eller blunda helt. Hela tanken här är att man ska få andas ut och för mig fungerar det här riktig bra så det rekommenderar jag starkt.  

 

Jag hoppas att dessa tips kommer till användning och om ni har några bra tips får ni hemskt gärna dela med er av dem i kommentarsfältet här nedanför.

 

David    

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar