Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Marknaden är helt klart avvaktande inför centralbankernas kommande agerande

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

Måndag den 14:e mars

 

Dagens makrokoll:

Idag har det varit väldigt lugnt på makrofronten då markanden som sagt väntar in flera räntebesked. Senare under veckan kommer centralbankerna från bland annat Japan och USA att styra och ställa så en lugn inledning på veckan var nog välbehövligt. 

Vi fick dock tidigt idag, från Asien in en del positiv statstik och det gällande bland annat industrin i Japan. Sedan i Sverige har vi fått in siffror som visade att bostadspriserna fortsätter att stiga men det var kanske ingen jättestor nyhet... 

Oljan har också fortsatt att spela en stor roll på marknaden och idag har det medfört en hel del negativitet. I helgen kom det nämligen in ett besked från Iran där det kom fram att de inte är intresserade av att frysa sin oljeproduktion. Det gillade inte markanden och att utbudet dessutom ser ut att öka, vilket vi också fick se i en färsk rapport idag gör heller inte saken bättre. 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har Visma idag lagt ett bud på börsnoterade Fortnox. Budet uppgår till 24 kronor per aktie vilket motsvarade en premie på ungefär 30 %.

Fastighetsbolaget Sagax har köpt på sig en hel del fastigheter i Frankrike och Mekonomen har har meddelat att de kommer investera 250 miljoner kronor för att optimera deras lager och logistik.  

 

Övrigt:

Idag ser det ut att bli en ganska så lugn kväll nu efter att börsen i Sverige har stängt. USA-börserna har inlett dagen lite svajigt men nu är de eventuellt på väg uppåt igen, ovanför nollstrecket. Om volatiliteten hänger kvar där så är det helt klart utvecklingen där man ska hålla koll på om man vill få ett hum om morgondagen redan nu ikväll.

 

 

David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar