Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Återhämtningen fortsätter att stöttas från flera håll

Efterbörsen, onsdag den 17:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Stark stigande trend under dagen
  • Oljan stärker marknaden
  • Bolagsfronten utökade uppgången

 

 

Stockholmsbörsen har som ni kan se på grafen här ovanför stigit på väldigt bra idag. Den stigande trenden har varit stark och hållit i sig hela dagen och styrkan kommer till största del från gårdagens uppgångar på de amerikanska börserna samt från ett starkt oljepris. Indexet OMXS30 som visar utvecklingen för de 30 mest omsatt aktierna på Stockholmsbörsen avslutade dagen på + 3,47 %.

Som sagt så har oljan idag bidragit med en stor del av styrkan på börsen men frågan är om många andas ut lite för snabbt och tidigt? Det är ingen långsiktig trendvändning som vi har fått se gällande oljan och det är viktigt att känna till.

På råvarufronten var det faktiskt inte bara oljan som gav styrka till börsen utan hela sektorn gjorde det. Råvaror fortsätter även att gå starkt nu under den senare delen av dagen när USA har öppnat och det är helt klart ett styrketäcken.

Självklart har det varit full fart på bolagsfronten även idag då rapporterna fortsätter att komma in i ett rasande tempo. Nu börjar vi dock övergå mer och mer till de lite mindre bolagen men dessa rapporter kan vara minst lika intressanta som storbolagens.

Till att börja med så kom Kungsleden, Sintercast, Doro, Nibe, Vitec, Seamless, Bejer Alma, Traction och VBG in med ganska så bra och starka rapporter och dessa har också bidragit till den starka börsutvecklingen idag.

Fortsättningsvis kom bland annat Camurus, CLX, Mekonomen, Ratos, Moberg Pharma, NGS Group, Avega, MultiQ, Bioinvent och Net Insight in med lite sämre rapporter, i alla fall på pappret. Men idag har marknaden varit ganska så förlåtande och överlag så har som sagt rapportfronten stärkt marknaden markant.

Utanför själva bolagsrapporterna så har även Pricer meddelat att de fått en order från en av Argentinas största dagligvarukedjor. ABB har fått en order på kraftteknik och Precise Biometrics har utökat sitt avtal med Fingerprint. Det har alltså hänt en hel del positivet på bolagsfronten överlag idag.

Om vi avslutningsvis tar en titt på hur USA-börserna har inlett dagen så kan vi se att även de har startat uppåt och i en stigande trend. Där är det framförallt oljan som stärker marknaden samt att man väntar på det senaste protokollet från landets centralbank, FED.

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar