Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Amerikanska FED och Janet Yellen visar lite mer tydlighet

Efterbörsen, onsdag den 10:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Stigande trend under dagen
  • Starka tro på världsekonomin
  • Fokus riktades mot FED
  • Oljan återhämtar sig
     


På grafen här ovanför kan ni se hur Stockholmsbörsen har utvecklat sig idag. Den stigande trenden kom framförallt ifrån en starkare tro på den globala ekonomin och utvecklingen vilket bankerna drog mest nytta av. Indexet OMXS30 som visar den totala utvecklingen för de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen stängde dagen på + 2,07 %.

Under dagen har ett stort fokus riktats mot amerikanska FED då ordföranden Janet Yellen idag blir utfrågan av kongressen och finansutskottet. Där flaggade Janet Yellen för gradvisa räntehöjningar framöver och det har världens börser tagit emot ganska så bra än så länge. Det handlar i det stora hela om att marknaden vill ha mer tydliga besked från FED och nu framöver kan vi då kanske få det.  

Även oljepriset har återhämtat sig en del under dagen och det har idag överlag varit väldigt tydligt att riskviljan samt köparna delvis har återvänt till börsen men frågan är om de är här för att stanna? Oljans styrka kom även från OPEC:s rapport som kom in idag och där sa de att de förväntar sig att efterfrågan på olja sakta men säkert kommer att öka framöver. USA meddelade även att deras oljelager faktiskt har sjunkit lite den senaste tiden vilket också togs emot positivt.

Bolagsrapporterna som kommit in idag har fortsatt varit väldigt blandade. ICA Gruppen kom in med en enligt marknaden svag rapport, BillerudKorsnäs och Unibet med en neutrala rapporter, Nordax, Cargotec, Millicom, BE Group och Telenor med lite svagare rapporter, Kambi, Nederman, IFS, Vostok, Carlsberg, Hoist, Sampo, SAAB och Beijer med bra rapporter. Som sagt så var utfallen i rapporterna väldigt blandade men det goda marknadshumöret har inte stört börsens utveckling.

USA-börsen har idag också inlett dagen uppåt en aning och framförallt tack vare en viss styrka hos oljan samt FED och Janet Yellens uttalanden.

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar