Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Börjar marknaden förstå riskerna med en aggressiv penningpolitik?

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

Torsdag den 10:e mars

 

Dagens makrokoll:

Det vore fel att inte inleda med att kika på den Europeiska centralbankens besked här under makrodelen. Till att börja med valde de som sagt att sänka styrräntan till noll och här sänktes även många andra ut- och inlåningsräntor m.m. Förväntat här var ett oförändrat besked och dessutom meddelade ECB att stödköpen ska utökas till 80 miljarder euro per månad och nu även omfatta fler sorters av värdepapper. Kort och gott kan man alltså säga att ECB fortsätter att driva en väldigt aggressiv penningpolitik. 

Även om ECB:s besked var huvudattraktionen idag så har vi även fått se att den svenska arbetslösheten fortsätter att sjunka. 

Oljepriserna har idag också återigen vänt nedåt och det ganska så rejält. Det här sätter en extra press på markanden då oro från flera fronter på en och samma gång inte blev någon vinnande kombination idag.  

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har idag Boliden meddelat att de köper en finsk gruva och det var inget som marknaden uppskattade. Även SKF hade en tung dag idag då Peugeot meddelade att de kräver skadestånd från bolaget och att en domstolsprocess har inletts. 

På rapportfronten har idag det lilla bolaget Soltech visat upp en förlust medan Vostok Emerging Finance visade upp lite mer gladare siffror. 

På orderfronten har idag ABB fått in en order från Danmark. SAAB har fått in en från Sverige gällande service och underhåll. Säkerhetsbolaget Gunnebo har fått in en order från Italien och slutligen så har Nokia och Ericsson fått in en gemensam order från Libanon gällande mobil kommunikation.  

 

Övrigt:

Ikväll står det inte jättemycket på dagens schema, i alla fall inte så här på förhand. Därför kan vi nu avsluta med att kolla på hur USA-börserna har inlett den här handelsdagen.

Där kan vi tydligt se att handeln inleddes uppåt men ganska så började börserna där leta sig spikrakt nedåt. Det beror såklart på oron i Europa men även det fallande oljepriset sätter som vanligt sina spår och just nu ser det ut att bli en tung börsdag även i USA.

 

 

Trevlig kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar