Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Börsen hänger inte med uppåt, trots att det finns styrkor

Efterbörsen, onsdag den 3:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • En volatil börsdag
  • Oljan fortsätter att styra och ställa
  • Fortsatta blandade bolagsrapporter
  • Styrkorna har svårt att bryta igenom
     

 

Grafen här ovanför visar utvecklingen för OMXS30 i Sverige idag och som ni kan se så inledde vi dagen nedåt och sedan har handeln varit väldigt volatil. Börsen letade sig ovanför nollstrecket flera gånger under dagen men avslutningen blev slutligen ganska så brant nedåt och stängningen slutade på – 1,12 %. 

På makrofronten har den svenska tjänstesektorn idag visat styrka via att leverera starka siffror och i Europa överlag kom beskeden in ungefär i linje med förväntningarna. I USA har siffrorna gällande sysselsättningen i landet kommit in starka så överlag har det under ytan varit en ganska så bra dag på makrofronten.

Däremot så fortsatta oljans utveckling att oroa marknaden till en början idag. Råvaran återhämtade sig dock mer och mer under dagen men den fick inte riktigt med sig världens börser uppåt igen.

Rapportperioden har fortsatt även idag och till att börja med i Sverige så blev Sandviks rapport lite av en besvikelse, i alla fall rent lönsamhetsmässigt. ABB kom däremot in med en stark rapport men likasom många andra bolag så varnade även de för att det låga oljepriset kan komma att ha en stor negativ påverkan på bolaget framöver. Det har verkligen gått fram och tillbaka idag och de blandade resultaten fortsätter att komma in. Fortsättningsvis kom nämligen Lundin Petroleum in med en svag rapport som innehöll stora nedskrivningar av deras verksamheter men här var det inte direkt någon som hade förväntat sig några under direkt.

Två bolag som blev klara rapportvinnare idag var slutligen Hexpol som överraskade på de flesta punkter och sedan även MTG som också kom in med en riktigt stark rapport.

Om vi avslutar dagen med att ta oss en titt på hur USA-börserna har inlett dagen så kan vi se att de öppnade upp uppåt med stöd från bland annat det stigande oljepriset och den positiva statistiken gällande arbetslösheten. En nedgång tog dock fart ganska så snabbt efter att lite sämre statistik gällande landets framfart och utveckling kom in samt att en del bolagsrapporter togs emot negativt av marknaden.

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar