Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Börsen stod emot oljan men för stora glapp kan skapa oro

Efterbörsen, torsdag den 25:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Positiv inledning på dagen
  • Rejält stigande trend under dagen
  • Ett fortsatt svagt oljepris
  • Banksektorn visar mer stabilitet
  • Starka bolagsrapporter

 

 

Inledningsvis idag vände börsen i Sverige uppåt igen och som ni kan se på grafen här ovanför så har vi fått se en rejält stigande trend under hela dagen, i alla fall om man kollar på helheten. Den positiva inledningen kom framförallt från att USA-börsen avslutade dagen starkt igår efter en svag inledning. I Sverige avslutade idag indexet OMXS30 dagen på + 2,49 %.

Banksektorn har idag visat en rejält styrka och bidragit väldigt mycket till börsuppgångarna idag. Oljan fortsätter dock att backa en del men det har faktiskt inte stört marknaden speciellt mycket idag då fokus har riktats mot andra håll och kanter.

På makrofronten har det idag annars varit relativt lugnt men vi har fått in siffror som har visat att inflationen i EMU fortsätter att vara låg samt att producentpriserna i Sverige fortsätter att sjunka.

Om vi tar och kikar på bolagsfronten så har det där idag hänt otroligt mycket. Om vi börjar på rapportfronten och på det positiva så har Alimak, Attendo, Amasten, Kopparberg, Nordic Mines, Götenehus, Cinnober, Lundbergs, Malmbergs, Fastpartner, Online Group, Consilium och Kabe levererat bra rapporter och dessa har verkligen stärkt börsen idag.

Däremot så kom rapporterna från bland annat Cassandra Oil, Agora, Elos, Starbreeze, Sensys, Cavotec och Allenex kommit in lite sämre men det är som sagt det positiva som marknaden har fokuserat på till största del idag.

Om vi slutligen tar oss en titt på hur USA-börserna har inlett dagen så har det inte alls varit lika positivt där. Läget har varit volatilt och börserna där har redan hunnit öppna uppåt, ta sig ner under nollstrecket, upp igen och sedan ner igen och så vidare. Där är det oljan som stör utvecklingen samt en del sämre statistik gällande bland annat arbetslösheten och tjänstesektorn m.m.     

 

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar