Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Blandade besked men ingen vågar riktigt agera

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Efterbörsen, tisdag den 8:e mars

 

Dagens makrokoll:

Som jag nämnde tidigare så fick vi tidigt idag in fler oroande siffror från Kina. Den här gången gällde det ett svagare utfall för landets export. Just i Asien fick vi även se att Japan fortsätter ha det svårt med tillväxten då deras BNP-utveckling idag kom in negativ.

I Europa har Tyskland levererat starka industrisiffror och i EMU ser BNP-tillväxten just nu betydligt bättre ut än både tidigare och än vad som var förväntat.

Efter en tid med rejäl styrka hos oljan så fortsatte råvaran idag nedåt en bit och vi har fått se en ganska så stor oro på hela råvarumarknaden. Mycket av osäkerheten där kan kopplas ihop med oron i Kina.

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det idag blivit klart att Eolus Vind har färdigfinansierat sin vindkraftspark i Värmland. Medicinteknikföretaget, Sectra kom idag in med en bra rapport medan SAS och PowerCell kom in med varsin rapportbesvikelse.

Dagens snackis har vi idag helt klart hittat inom fastighetssektorn då Castellum bekräftat att de håller på att förbreda ett bud på fastighetsbolaget Norrporten.

Övrigt:

Avslutningsvis så har USA-börserna också inlett dagen nedåt och där är det framförallt råvarumarknaden och då oljan som pressar markanden.

En detalj som kan vara intressant att hålla koll på nu under kvällen är att det idag i USA är primärval i fyra delstater. Nu är det dags för Hawaii, Idaho, Michigan och Mississippi.

 

Trevlig kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar