Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, blandade känslor och besked

Efterbörsen, tisdag den 29:e december 2015

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • En fortsatt tveksam råvarusektor
  • Svaga siffror från Sverige
  • Starka siffror från USA

 

Börsen i Sverige öppnade idag uppåt men innan lunch såg det återigen ut som att vi eventuellt var på väg att inleda ytterligare en nedgång. Det hejdades dock senare på eftermiddagen när USA kom in med lite glädjande statistik gällande bostadsmarknaden och det blev tillslut en väldigt bra dag på börsen i Sverige. OMXS30 stängde slutligen på + 1,32 %. 

Även om vissa råvaror idag vände uppåt efter gårdagens nedgångar så har man ändå kunnat se att svagheten inom sektorn finns kvar. Det här har dock inte stört den svenska börsen idag men det är helt klart en faktor som man bör ha fortsatt bra koll på för det kan hända saker väldigt snabbt.

Fortsättningsvis på makrofronten och i Sverige så har vi idag fått in siffror som visade upp en sämre balans mellan importen och exporten. Vi fick även se att de svenska hushållens lån fortsätter att öka men den informationen kunde heller inte störa börsuppgången idag.

I USA har det kommer in siffror som visar upp att bostadspriserna i landet har stigit på ganska så bra under den senaste tiden samt att balansen mellan importen och exporten hade försämrats men det var väntat sedan tidigare. Dessa siffror tog marknaden emot positivt och de gav stöttning till en fortsatt uppgång på värdens börser. 

På bolagsfronten har Assa Abloy meddelat att de kommer förvärva ett låsbolag i Brasilien för nästan en halv miljard kronor. Precise Biometrics har fått ytterligare en liten order från USA:s försvarsdepartement och Lagercrantz har meddelat att de kommer förvärva ett danskt bolag. Slutligen så har även Stora Enso meddelat att du avser att utöka sitt ägande i ett av sina kinesiska dotterbolag och gå från dryga 50 % till 90 % i ägarandel, om affären godkänns av kinesiska konkurrensmyndigheter.

Om vi avslutningsvis tar en snabbtitt på utvecklingen i USA så här långt idag så har börserna där fortsatt i samma riktning som Sverige och större delar av Europa, det vill säga uppåt. Börserna där får som sagt stöttning av bra statistik gällande bostadspriserna i landet men också på grund av att oljan har stabiliserats sig en aning jämfört med gårdagens nedgångar.    

 

 
Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar