Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Bra bolagsrapporter är tydligen inte tillräckligt…

Efterbörsen, tisdag den 2:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt i Sverige
  • Det svaga oljepriset stör marknaden
  • Blandade rapporter
  • Det negativa tar över
     


Om vi börjar med att ta oss en titt på grafen för indexet OMXS30 här ovanför så kan vi se att börsen i Sverige idag öppnat nedåt och överlag har den letat sig längre och längre ner under hela dagen. Under dagen har det överlag varit det fortsatta svaga oljepriset som stört utvecklingen och OMXS30 stängde tillslut dagen på – 1,65 %.

På makrofronten har vi idag fått ganska så stabila besked gällande bland annat arbetslösheten i Tyskland, gällande producentpriserna i EMU men däremot så förväntas den ryska BNP-tillväxten bli lägre framöver.

De här ovanstående händelserna har dock hamnat lite i skymundan då det är det svaga oljepriset som fortsätter att oroa marknaden. Det blir hela tiden bara mer och mer tydligt att de kortsiktiga uppgångarna och styrkorna hos oljepriserna enbart är kortsiktiga händelser och den långsiktiga trenden för råvaran är negativ. Desto tydligare det blir, desto mer orolig blir marknaden och jag tror att det kommer ta lång tid innan vi vänjer oss vid den här trenden.

På bolagsfronten har SKF:s rapport tagits emot bra av marknaden och de flesta var nöjda då förväntningarna var att SKF överlag skulle ha det betydligt svårare just nu än vad de då faktiskt har och har haft.

Rapporten från Alfa Laval blev dock ett riktigt sänke då både resultatet och framtidsutsikterna kom in sämre än förväntat. Det medförde att Alfa Lavals aktie blev ett sänke för hela börsen.

Även Swedbanks och Studsviks rapporter blev överlag en besvikelse på de flesta punkter. Dock togs Swedbanks rapport emot betydligt mer neutralt av marknaden.

Utanför Sverige kom oljebolaget BP in med en svag rapport men däremot kom bankerna Danske Bank samt UBS in med väldigt starka rapporter så återigen har vi fått en väldigt blandad dag på bolagsfronten.

Slutligen så har även börserna i USA inlett dagen nedåt trots en hel del starka bolagsrapporter. Det är oljan som stör utvecklingen även där men det ska bli intressant att se om de positiva bolagsrapporterna kan bryta igenom och trycka upp marknaden som de gjort förut även idag.  

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar