Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Dåligt med styrkor just nu…

Efterbörsen, måndag den 27:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Oljan oroar börserna
  • Det känsliga konjunkturläget oroar
  • Avvaktande inför FED:s penningpolitiska besked
     


Börsen i Sverige öppnade idag spikrakt nedåt och sedan har handeln varit väldigt volatil men marknaden har inte lyckats hittat några styrkor. Indexet OMXS30 som visar utvecklingen för de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen avslutade dagen på – 0,74 % som ni kan se på grafen här ovanför.

Överlag har läget varit ganska så oroligt och osäkert idag och det till största del på grund ett fortsatt svajigt oljepris och en allmän oro för konjunkturläget på många håll och kanter runt om i världen, idag även i Europa.

Det har även varit tydligt att marknaden är ganska så avvaktande inför FED:s penningpolitiska besked som kommer klockan 20:00 ikväll. De är väldigt kluvna inställningar och förväntningar inför det och därav den avvaktande stämningen.

Även en del händelser på bolagsfronten har idag tryckt ner börsen och det har t.ex. handlat om att både Nordea och Ericsson kom in med lite sämre rapporter, i alla fall om man jämför dem med marknadens förväntningar.      

Avslutningsvis så har USA-börserna också inlett dagen nedåt och ganska så volatilt. Den avvaktande stämningen inför FED:s besked finns helt klart på börserna där också så det är bara att vänta tills 20:00 (ungefär) innan man kan göra lite mer konkreta bedömningar.   
 


Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar