Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Den globala tillväxten oroar...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Tisdag den 3:e maj

 

Dagens makrokoll:

Dagens inledande nedgångar berodde till en början på nya orossiffror gällande Kinas industri. Utvecklingen där är fortfarande negativ och det snappade marknaden upp igen idag. Utöver det så sänkte EU-kommissionen idag även tillväxtprognoserna för EMU och flera Europeiska länder så just på den fronten har det varit ganska så dystert idag. 

Dystert har det även minst sagt varit inom bank- och oljesektorn idag. Banksektorn har framförallt i Europa varit den sektor som har dragit ner marknaden mest och det på grund av svaga rapporter från flera stora aktörer inom sektorn och runt om i regionen. På oljefronten orkade inte vändningen uppåt som vi tidigare nästan kunde identifiera hålla i sig och oljepriserna har idag letat sig nedåt ganska så rejält och som vanligt påverkar även det börsen negativ. 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har idag tempot i den nuvarande rapportperioden återigen skruvats upp. Där kom idag rapporterna från Pandox, Cellavision, Boliden, Pfizer, Sagax, Hufvudstaden, Doro och Lindab in relativt bra medan de från Tethys Oil, Meda, Tradedoubler, Arise, Kancera, 2E Group och AGES Industri inte var lika positiva utan några där var faktiskt riktigt dåliga. 

Fortsättningsvis har nu allt det mystiska runt bolaget, Cherry fått sig en förklaring då de nu har meddelat att de har förvärvat 49 procent av aktierna i Come On Malta samt även säkrat en option på resten av aktierna. Lundin Petroleum har köpt Statoils del på 15 procent i Edvard Griegfältet samt delar i två rörledningar (Edvard Grieg och Utsirahöjden) och Husqvarnas har förvärvat företaget Diamond Tool Supply i USA. 

Avslutningsvis på bolagsfronten har Sweco fått en tunnelbaneorder i Paris värd strax över 150 miljoner kronor och förundersökningen om mutbrott i och med Telias affärer i Azerbajdzjan läggs ner på grund av bristande bevisning. 

 

Övrigt: 

Även USA-börserna har idag öppnat nedåt och det till största del på grund av samma anledningar som i USA. Man är helt klart oroliga över världens framtida tillväxt och om även Europa skulle börja svaja så har vi stora problem och nedgångar framför oss. 

Det ser idag ut att bli en fortsatt lugn kväll rent händelsemässigt i USA så om man håller koll på börsutvecklingen överlag kommer man vara ganska så bra informerad inför morgondagen då vi har halvdag på börsen i Sverige.

 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar