Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Det avvaktande läget höll i sig 

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Fredag den 6:e maj

 

Dagens makrokoll:

Om vi börjar med att ta oss en titt på råvarufronten och då framförallt oljan så har vi på den fronten faktiskt fått se en hel del styrka därifrån men dock inte tillräckligt för att det ska få någon genomgående slagkraft på marknaden. 

Sedan är det den omtalade jobbrapporten från USA som fokus har riktats mot och den kom in klart sämre än förväntat men den visade dock fortfarande upp en god tillväxt på jobbmarknaden i landet. 

 

Dagens bolagshändelser:

Om vi tar oss en titt på dagens fåtal bolagsrapporter så kom Allenex in med en svag rapport medan den från BlackPearl Resources förbättrades en aning. 

Utanför rapportfronten har Millicom meddelat att de har börjat kika på förvärv i Colombia, Swedol har förvärvat Grolls för nästan 800 miljoner kronor och Ericsson har fått en order från Ghana. 

Som ni märker så har det alltså varit ganska så lugnt även på bolagsfronten idag. 

 

Övrigt: 

USA-börserna handlas just nu väldigt oregelbundet och den svagare jobbrapporten brottas bland annat med det stigande oljepriset. Även där är det en väldigt lugn dag och speciellt nu när jobbrapporten har kommit in så vi kan nog inte förvänta oss några stordåd där heller. 

 

Trevlig fredagskväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar