Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Det blev ingen tydlig styrka inför nästa år

Efterbörsen, onsdag den 30:e december 2015

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Börsen vände nedåt direkt
  • Råvaror och olja fortsätter att pressa marknaden
  • Riksbanken gjorde ett oväntat uttalande

 

Den svenska börsen öppnade idag svagt uppåt men i princip direkt så vände den nedåt ganska så rejält och sedan har handeln skett under nollstrecket hela dagen. Indexet OMXS30 som visar utvecklingen för de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen avslutade det här årets sista börsdag på – 0,42 %.

Idag har det återigen varit råvarusektorn och oljan som stört marknadens utveckling. Svagheten och osäkerheten på den fronten börjar nu oroa marknaden markant och det bådar inte gott inför den kommande tiden och början på nästa år. Idag fick vi även in siffror gällande att USA:s oljelager har vuxit den senaste tiden och det gjorde inte direkt saken bättre.

Annars har det varit relativt lugnt på makrofronten förutom att den svenska Riksbanken med Stefan Ingves i spetsen gjorde ett oväntat och oplanerat uttalande. Där sa han att Riksbanken är beredd att även vidta åtgärder på valutafronten ganska så snart om så kommer att behövas framöver.

På bolagsfronten har det hänt lite mer under dagen och där har H&M återigen fått kritik för sina villkor i Indien. Både Anoto och Cybaero har meddelat att de tvingas skjuta upp sina leveranser från att de skulle ha levererats nu i slutet av år 2015 till att de får levereras under det första kvartalet nästa år. Det här kommer påverka både bolagens omsättning och resultat för året negativt.   

Många bolag har även arbetat in i det sista med att slutföra eller bekräfta vissa affärer innan året är slut. Bara idag har Mycronic, BTS, MultiQ och C-Rad presenterat nya affärer och beställningar så trots en tråkig börsavslutning på det här året så tycker jag att vi fick ett bra avslut på bolagsfronten i alla fall.

Slutligen så har USA fortsatt på samma bana som Europa och Sverige och vänt nedåt idag. Börserna där faller på grund av sämre försäljningssiffror på bostadsmarknaden samt även den svaga råvarumarknaden. 

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar