Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Det fanns positiva faktorer men marknaden orkade inte med...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Fredag den 1:e april

 

Dagens makrokoll:

Om vi på makrofronten börjar i Asien så fick vi där faktiskt in lite mer positiva och starkare siffror från Kinas industri och det har vi inte sett på länge, Sämre gick det dock i Japan och vi fick överlag se ganska så rejäla börsfall i Asien under natten och det var det som bidrog till den svaga öppningen i Sverige och Europa. 

I Sverige fick vi också in positiva och starka industrisiffror och i USA har vi fått in positiva besked både från jobbmarknaden och industrin i landet men ingen av dessa händelser lyckades lyfta den svenska börsen ovanför nollstrecket. 

Även oljepriserna har återigen backat idag och det ganska så rejält vilket också har bidragit till en pressad börs. Idag har det handlat om ytterligare konflikter gällande produktionsnivåer och nu mellan Saudiarabien och Iran.

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det fortsatt vara ett högt tempo hos fastighetsbolagen och idag har NP3 Fastigheter meddelat att de har förvärvat tre fastigheter i Sundsvall och Borlänge för nästan 100 miljoner kronor. Kungsleden däremot har sålt tre fastigheter och det i Köping och Norrtälje för också nästan 100 miljoner kronor.  

Fortsättningsvis så är Stora Enso nu klara med sin försäljning av ett bruk i Brasilien och Autoliv har ni bildat ett samriskbolag med Nissin Kogyo och därmed grundat Autoliv-Nissin Brake Systems.

Enligt en färsk undersökning så ska Swedish Match även ha tappat en del marknadsandelar den senaste tiden. Nu kontrollerar de ungefär 68,10 % av den svenska marknaden jämfört med den tidigare siffran på 68,40 %. 

Avslutningsvis idag så har Ericsson löst en pågående dispyt med bolaget Adaptix via tecknande av ett nytt patentavtal, Indutrade har köpt på sig det brittiska bolaget, Beldam Crossley och slutligen har det idag även blivit klart att Birgitte Bonnesen får fortsätta som permanent vd i Swedbank från att nu tidigare enbart varit tillförordnad.

Övrigt:

Även USA-börerna inledde idag ganska så rejält nedåt men nu har de rört sig nästan spikrakt uppåt ovanför nollstrecket. Det är helt klart de starka industri och jobbsiffrorna som nu visar att det finns en styrka så det kanske kan bli en ganska så bra avslutning på börsveckan i USA ändå. 

Det är också just USA-börserna som man får hålla koll på ikväll om man inte vill ta helg från börsen riktigt än. De flesta siffror har redan kommit in för dagen även där men man kan rikta lite extra fokus mot oljan då utvecklingen där kommer vara viktig för stängningen i USA.

 

Ha nu en trevlig fredagskväll och helg!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar