Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Det finns saker som oroar marknaden men börsen avslutade starkt

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 18:e maj

 

Dagens makrokoll:

Oljan har visat upp en bra styrka, både t.ex. igår och under den senaste tiden även om den hamnat lite i skymundan på marknaden. Det vi dock har fått se både idag och igår är att vi kanske bör förvänta oss en lite svagare oljepris nu under den närmsta tiden och dels på grund av att FED har fått dollarn att stiga i värde samt för att det idag visade sig att USA:s oljelager visade sig hade vuxit under den senaste tiden när förväntningarna låg på att det skulle ha minskat.

På makrofronten fick vi idag även se att utvecklingen för inflationen inom EMU ligger svagt på minus men utfallet under nollstrecket kom in i linje med marknadens förväntningar.

Enligt en färsk opinionsmätning har det nu även visat sig att 55 % av britterna vill stanna kvar i EU och enbart 37 % skulle vilja lämna nu direkt. Sådana här siffror kommer bli mer och mer intressanta och den här frågan kommer nog dra åt sig en mycket större del av marknadens fokus den närmsta tiden än vad den gjort tidigare.

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten kan vi ta oss en titt på de fåtal rapporter som har kommit in idag och där lyckades Stendörren, Oriflame, Stillfront och Addlife levererade ganska så bra rapporter medan Starbreeze vände sitt resultat till förlust och även Verisec visade upp röda siffror.

Det har även kommit fram att Motorola kommer använda sig av Fingerprints produkter och system i sin nya smartphone. Nokia presenterade ett samarbete med Ryssland gällande utveckling av 5G och Ericsson har fått en bredbandsorder från Nigeria så det har helt klart hänt en hel del inom telekom-sektorn idag.

Fortsättningsvis har Skogsbolaget Stora Enso meddelat att de har investerat 70 miljoner euro i ett finskt bruk för att kunna öka sin produktionskapaciteten inom extruderingsbelagda produkter, det vill säga förbättrade kartonger som klarar höga krav. Teknikkonsulten ÅF har köpt bolaget, sandellsandberg som är ett av Sveriges starkaste varumärken inom design och arkitektur och avslutningsvis så har det på många sätt tyngda bolaget, Qliro inlett ett samarbete med Lyko gällande betallösningar för deras e-handel.

 

Övrigt: 

USA-börserna inledde dagen uppåt men handeln har nu efter ett par timmars handel blivit mer volatil och osäker. I bakgrunden ligger oron till att oljans styrka kan vara på väg bort ur det kortsiktiga perspektivet samt att marknaden även väntar på vad FED:s senaste mötesprotokoll kommer att innehålla senare ikväll när det presenteras och det kan vara bra att hålla koll på det med stor sannolikhet kan komma att styra USA-börsernas avslutning ikväll. Det beskedet kommer in klockan 20:00, svensk tid.

 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar