Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Efter regn kommer solsken gäller inte längre

Efterbörsen, tisdag den 9:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • En väldigt volatil börsdag
  • Negativiteten tar återigen över
  • Fortsatt global oro för makroläget
  • Oljepriset fortsätter att vara pressat
  • Återigen blandade bolagsrapporter

 

Som ni väldigt tydligt kan se på grafen här ovanför så har det varit en väldigt volatil dag på börsen i Sverige idag. Vi har styrkor från t.ex. vissa bolagsrapporter som försökt att trycka upp börsen men överlag så var det återigen det oroliga makroekonomiska läget samt oljepriset som tyngde börsen och fick OMXS30 att slutligen stänga på – 0,20 %.

Om vi som vanligt börjar på makrofronten så fick vi tidigare idag in ytterligare svaga siffror från Tyskland och den här gången gällde det landets industri samt import och export.

Fokus har idag även fortsatt att riktas mot oljan, som för övrigt har varit fortsatt svag under dagen. På den här fronten har vi fått in en färsk rapport från International Energy Agency som visade på att överutbudet jämfört med efterfrågan bara fortsätter att öka och just nu finns det verkligen ingenting som tyder på att vi ska få en ändring där.

Går vi över till rapportfronten så visade handelsbanken idag upp en stark rapport. Securitas visade upp en bra tillväxt men det slutliga resultatet tyngde. Swedbank var en av de stora förlorarna då bolaget meddelade att deras vd, Michael Wolf får sparken. Fortsättningsvis kom Com Hem in med en ganska så stabil rapport men rapporterna från Rejlers, Itab, Addtech och Bulten togs emot med en ganska så stor besvikelse.

Annars har det idag varit fortsatt oroligt framförallt i råvarusektorn samt i spelsektorn och där har vi fått se väldigt stora kursrörelser nedåt.

USA-börserna har inlett även den här handelsdagen väldigt volatilt och rört sig en hel del både uppåt och nedåt. Just nu sker handeln kring nollstrecket och det som ser ut att kunna stärka börsen är bolagsrapporterna som kommit in som faktiskt varit ganska så bra, t.ex. Coca-Colas.

  

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar