Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En avvaktande inledning på maj utan psykologiska effekter

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Måndag den 2:e maj

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten har vi fått se att den japanska industrin fortsätter att ha det svårt. Även i Europa såg det negativt ut för Frankrike och Tyskland på den punkten men det fanns även ljuspunkter då EMU överlag, Italien och Spanien överraskade positivt med sina siffror.

På oljefronten har vi idag fått se lägre priser och nedgångarna har där varit relativt stora. Dessa rörelser kommer framförallt från OPEC:s besked om en ökad produktionstakt och just oljan har varit ett av sänkena på börsen idag.

 

Dagens bolagshändelser:

På rapportfronten har det idag varit betydligt lugnare än tidigare och det har i princip enbart kommit in en rapport från kontanthanteringsbolaget Loomis och den var ganska så blandad samt en rapport från Ortivus och där var det heller inte speciellt muntert.

Annars har SKF idag förlängt ett avtal i Ryssland, Mycronic har fått en order i USA, SAAB har fått en beställning gällande underhållning och service av helikoptrar av svenska FMV, JM har fått en order på över 130 miljoner kronor från Skanska och Betsson har fått en licens i Lettland. 

På affärs- och förvärvsfronten har Itab Shop Concept köpt på sig bolaget, MB Shop Design, DGC One har förvärvat ett It-bolag i Stockholm, MQ har slutfört förvärvet av Joy, Balder har köpt på sig en fastighet i Norge för 700 miljoner kronor och Atlas Copco har förvärvat en verksamhet i i Österrike, Schweiz och Liechtenstein. 

 

Övrigt: 

USA-börserna har också inlett dagen ganska så volatilt men vände efter någon halvtimmes handel spikrakt uppåt för att sedan vända nedåt en bit igen, handeln sker dock fortfarande ovanför nollstrecket.

Många var rädda för att vi nu har inlett maj månad och från och med nu och sex månader framåt har sedan tidigare kallats för "årets sex värsta månader" men mycket av den svagheten och psykologiska effekten har vi inte sett av än så länge. 

 

Trevlig kväll!
David 

 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar