Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En avvaktande stämning på börsen

Efterbörsen, måndag den 7:e mars 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • En svag börsdag
  • Oljan står emot bra
  • En lugn dag rent händelsemässigt
  • Avvaktande inför ECB:s räntebesked

 

 

Efter en stark börsvecka förra veckan öppnade Stockholmsbörsen idag nedåt och som ni kan se på grafen här ovanför så har vi nästan fått se en svagare och svagare börs under hela dagen. Även om det positiva sentimentet från förra veckan fortfarande finns kvar under ytan så har marknaden idag varit väldigt avvaktande inför räntebeskedet från den Europeiska centralbanken på torsdag. Det medförde även att riskviljan minskade och indexet OMXS30 i Sverige stängde dagen på -  0,48 %.

Det har idag även varit en ganska så lugn dag rent handelsmässigt. Vi har nästa enbart fått in ett besked från Tysklands industri som var en aning svagare än tidigare samt att Kina räknar med att växa ungefär 6,5-7 % under år 2016, rent BNP-mässigt. I Sverige fick vi dock se en något ökad arbetslöshet men dessa siffror var på veckobasis och burkar kunna variera en del.  

En sektor som faktiskt stått emot bra idag är oljesektorn vilket kan verka lite konstigt men så har det faktiskt varit. Oljan har den senaste tiden visat en rejäl styrka och nu börjar vi faktiskt närma oss nivåer på 40 dollar fatet igen.   

På bolagsfronten har idag Lundin Petroleum meddelat att de borrat tort i Norge. Midway har sålt ett av sina dotterbolag med en vinst på 13 miljoner kronor och sedan har även Peab fått in en order gällande byggnation av ett kontor i Solna, order ska vara värd ungefär 300 miljoner kronor. Avslutningsvis på bolagsfronten har AstraZeneca fått en så kallad snabbspårsstatus av amerikanska FDA gällande ett läkemedel i USA.

Om vi avslutningsvis stannar kvar i USA och kollar på hur börsdagen där har inletts så kan vi se att det är nedåt som gäller även där inledningsvis. Det är den avvaktande stämningen efter den senaste tidens uppgångar som stör börsen även där men eftersom att oljan fortsätter att visa styrka så kanske det finns potential för en uppgång i USA ikväll.

 

 

Trevlig kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar