Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En blandad dag med en riktigt stark avslutning

Efterbörsen, tisdag den1:e mars 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt i Sverige
  • Stigande trend under dagen
  • En volatil börsdag
  • Blandat på makrofronten
  • Blandad utveckling på oljefronten

 

 

Vi fick idag en negativ inledning på börsen i Sverige men som ni kan se på grafen här ovanför så vände det uppåt ganska så snabbt och efter det fick vi en volatil börs med en överlag stigande trend om man kollar på dagen i sin helhet. Indexet OMXS30 avslutade den här tisdagen på + 1,38 %.

Om vi börjar med att kolla på makrofronten så har det där kommit in väldigt blandade besked idag. För det första så kom inköpschefsindexet från den svenska industrin in sämre än tidigare. Även Kinas besked på den här punkten kom in sämre än väntat och där är tillväxten till och med negativ, det är den inte i Sverige.

Under dagen har vi både fått se rörelser uppåt och nedåt gällande oljepriset. Men i det stora hela har oljan faktiskt fortsatt att visa upp en stabilitet som det var väldigt länge sen vi såg på den här fronten.

De blandade resultaten och rörelserna på de flesta håll och kanter har bidragit till den höga volatiliteten idag.

På bolagsfronten har idag Tele2 slutfört sitt samgående i Kazakstan. Absolent har fått in en order från en stor europeisk biltillverkare och Stora Enso satsar 63 miljoner euro för att stärka sin konkurrenskraft. Slutligen har även AstraZeneca tecknat ett avtal med det europeiska läkemedelsbolaget, Prostrakan.

Om vi även tar oss en titt på rapportfronten så har vi fått se ökade försluter för Klöckner samt en rapport som kom in ungefär som förväntat från Kinneviksägda Zalando. Nu börjar vi alltså på allvar märka att rapportperioden börjar lida mot sitt slut för den här gången.

USA-börserna har avslutningsvis inlett den här handelsdagen ganska så rejält uppåt. Humöret där är på topp efter starka siffror från landets industri och byggsektor.

 

 
Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar