Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En blandad dag som kan bli en bra kväll (i USA)?

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Torsdag den 14:e april

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten idag har vi i Sverige fått se att hushållens skulder och då framförallt gällande bolånen fortsätter att öka i samband med de här beskeden så började idag även Finansinspektionen att uttrycka sin oro för den här utvecklingen. 

Utanför Sverige har vi fått ta del av sänkta tillväxtprognoser från Tyskland. Den brittiska centralbanken, Bank of England valde idag att lämna sin styrränta oförändrad på 0,50 % och det var även väntat. 

I USA kom inflationssiffrorna in något sämre än väntat och dessutom har det blivit tydligt att fler och fler och även personer och aktörer utanför USA börjar stödja ytterligare räntehöjningar från FED framöver. Dessutom kom veckosiffrorna gällande arbetslösheten i landet in väldigt starka då de var de lägsta siffrorna på över hela 42 år. 

Slutligen har oljepriserna vänt uppåt en aning under dagen från att också ha inlett under nollstrecket. Där var det månadsrapporten från International Energy Agency som bland annat pekade på en ökad global efterfrågan framöver som tryckte upp priserna en aning. 

 

Dagens bolagshändelser:

Gårdagens stora snackis på bolagsfronten var helt klart ryktena kring fastighetsbolaget Castellums eventuella köp av Norrporten. Idag har det bekräftats av bolaget och köpesumman uppgår totalt till 13,4 miljarder. 

Dagens snackis blev att det svenska bolaget, SCA anklagas för att ha skatteplanerat för miljardbelopp och i stora drag handlar det om att SCA har sålt sin internbank för 48 miljarder kronor till sig själva i Holland och därmed kunnat göra enorma ränteavdrag. 

Consilium har idag fått sin första order för sitt nya "SIL2 fire detection and alarm system". Systemintegratören Goodtech ska installera systemet på en oljeproduktionsplattform i Nordsjön. Skanska har fått en order i USA gällande utbyggande av ett sjukhus och den ordern ska vara värd en bit över en halv miljard kronor. Ericsson har fått en order från México gällande över 1 000 så kallade stationer som ska förbättra täckningen inom ett visst område. Lucara Diamond har gjort sina första affärer för i år och sålt tio diamanter för en total summa om 51,3 miljoner dollar. 

På rapportfronten kom idag Kappahl in med en överraskande bra rapport och lika så gjorde även Axis. 

Avslutningsvis har det idag blivit klart att Cleantech-bolaget, Arc Aroma kommer att noteras på First North Premier den 15 april i år. 

 

Övrigt: 

Om vi avslutningsvis tar oss en titt på USA-börserna och hur de har inlett dagen så kan vi se att handeln så här långt har varit väldigt volatil och rört sig en hel del både uppåt och nedåt. Nu sker handeln dock kring nollstrecket och där brottas marknaden med alltifrån de starka siffrorna gällande arbetslösheten och oljans uppgångar till en något sämre rapport från Bank of America m.m. och därav den höga volatiliteten. 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar