Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En flygande start på veckan men det finns fortfarande orostecken

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Måndag den 9:e maj

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten har vi i Sverige idag fått ta del av statistik som pekar mot att marknaden tror att den svenska bostadsmarknaden fortfarande har mer att ge och att trenden fortfarande är uppåt. Däremot så steg arbetslösheten i Sverige under den senaste tiden men det var marginellt och absolut inga siffror som skulle kunna börja oroa marknaden. 

Kinas centralbank har även meddelat att de avser att förändra sin nuvarande penningpolitik. I stora drag vill de bli mindre beroende av fastighetsmarknaden och främja privatiseringen och på pappret ser väl det ganska så bra ut men när det gäller just Kina så vet man aldrig om det är tomma ord eller skarpt läge. 

Skogsbränderna i Kanada har idag även stärkt oljepriset då ungefär 1 miljon fat olja försvinner från marknaden varje dag i och med den här katastrofen. Det är fortfarande dock ingen genomgående styrka som vi har sett hos oljan under dagen då råvaran även rört sig en hel del i sidled. 

 

Dagens bolagshändelser:

Rapportflödet har fortsatt även idag och där har Railcare Group, G5 Entertainment, Trention och Nilörngruppen kommit in med relativt bra rapporter medan C-Rad gjorde marknaden besviken. 

Utanför bolagsrapporterna har Lucara Diamond har sålt sin 813-karats diamant för 63 miljoner dollar vilket är det högsta försäljningspriset någonsin för en oslipad diamant. Solenergibolaget Soltech har fått en order i Kina, Ericsson har fått en order i Tjeckien, Saab har fått en beställning från Kanada på optroniska sensorer, Skanska investerar motsvarande cirka 700 miljoner kronor i ett nytt bostadsprojekt i Danmark och Bilia har förvärvat en belgisk återförsäljare av BMW och MINI. 

Avslutningsvis har även den svenska korruptionsundersökningen gällande Millicom lagts ner och Investor krävs via dotterbolag på på 240 miljoner i utebliven skatt. 

 

Övrigt: 

USA-börserna inledde den här dagen uppåt men nu har läget blivit väldigt volatilt och det till stor del på grund av att oljepriset har fallit ner under nollstrecket igen och också handlas väldigt oregelbundet.

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar