Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En global Sell-Off kan ha dragit igång…

Efterbörsen, torsdag den 11:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • En rejält fallande trend under dagen
  • Oro för den globala tillväxten
  • Lägre oljepriser
  • Riksbanken i Sverige sänkte räntan

 

Som ni kan se på grafen här ovanför så har vi idag fått se väldigt stora nedgångar på börsen i Sverige. Det mesta har oroat marknaden idag och avsaknaden på styrkor har i stort sätt varit total. Indexet OMXS30 i Sverige stängde dagen på – 3,91 %.

Den största händelsen idag är att den svenska Riksbanken valde att sänka räntan ännu mer och det från – 0,35 % till – 0,50 % och dessutom var de tydliga med att de är beredda att göra ännu mer om så krävs framöver. Om ni vill ha en genomgång av räntebeskedet så hittar ni en i min lunchanalys här. Det är överlag svårt att säga exakt hur det här beskedet togs emot då den allmänna börsoron stör utveckling ganska så rejält.

Fortsättningsvis på makrofronten så har oljan fortsatt att visa en stor svaghet och oroat marknaden rejält. Några av OPEC-länderna vill ny frysa produktionen men det känns inte speciellt troligt då det kommer bli oerhört svårt att komma överens om vem som ska frysa produktionen och när det ska ske och så vidare.

På bolagsfronten är den största händelsen att det amerikanska företaget Mylan har lagt ett bud på det svenska läkemedelsbolaget Meda med en budpremie på hela 92 %.  

Annars så har bolagsrapporterna fortsatt att komma in och om vi ska gå rakt på sak så kom Nokia, New Wave, Norwegian, Kemira, Lindab, Boliden och Advenica in med lite svagare rapporter medan Hufvudstaden, Xano, Fagerhult, Outokumpu, Collector, Kinnevik, Platzer, East Capital, Sagax, ProAct, Klövern, Munksjö, NetEnt, Haldex, Sweco och Enea kom in med ganska så bra rapporter.

Överlag var det alltså en ganska så bra rapportdag på börsen men tyvärr ser vi inte mycket av det på grund av det allmänna oroliga börsläget. Avslutningsvis på bolagsfronten har Peab fått en order från Wihlborgs och den är värd en bra bit över 200 miljoner kronor. Dessutom har Fingerprints fått en ny köprekommendation och den här gången från Aktiespararna.

Som en sista grej så har även USA-börserna inlett dagen nedåt och även tagit sig in i en ännu djupare och fallande trend. Där fortsätter råvaror, industrin samt finanssektorn att ta emot mest stryk och det pratas mycket om att vi är mitt uppe i en global utförsäljning på världens börser och frågan är ner säljarna är klara och köparna kommer tillbaka?

     

Trevlig kväll
David      

 

Taggar (blogg): 
lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

Säljarna behöver inte nödvändigtvis komma tillbaka, i Japan har det varit nedåt i 25 år.

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

lordmetroid: Säljarna behöver inte nödvändigtvis komma tillbaka, i Japan har det varit nedåt i 25 år.

 

Det har du rätt i! Men förhoppningsvis kommer de tillbaka förr eller senare eller vad säger du?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar