Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En hög riskvilja inför helgen och marknaden viker sig för centralbankerna...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Fredag den 11:e mars

 

 

Dagens makrokoll:

Även idag har marknadens fokus som sagt riktats mot gårdagens räntebeskedet från ECB. Nu när marknaden dock har tagit in händelserna ordentligt så har inställningen varit betydligt mer positiv än vad den var igår och återigen så känns det som att markanden faller i centralbankernas händer och ger vika för deras agerande. 

Oljan har som sagt fortsatt att visa en viss stabilitet under hela dagen och så länge den positiva utvecklingen håller i sig så kommer det både vara ett styrketecken från den här veckan men också inför öppningen på måndag nästa vecka. 

För övrigt i det stora hela har vi annars haft en relativt lugn makrodag idag under veckans sista handelsdag. Det kanske var välförtjänt med tanke på hur intensiv gårdagen blev och hur förväntningarna har sett ut tidigare i veckan. Dessutom räckte det mycket väl att markanden fortsatte att rikta sitt fokus mot vad som hände igår, det blir ganska så tydligt när vi kolla på dagens börsutveckling.  

 

Dagens bolagshändelser:

Den absolut största händelsen på bolagsfronten idag har varit att Kinneviks vd, Cristina Stenbeck har meddelat att hon kommer lämna sin roll som ordförande. Det var till en början ett chockade besked men det togs sedan emot bra av marknaden. 

Fortsättningsvis har idag Africa Oil meddelat att en av deras borrningar i Kenya inte har visat något resultat. Svolder har idag levererat en ganska så svag rapport och på affärsfronten har Addtech meddelat att de kommer köpa bolaget Sammet Dampers som utvecklar och levererar industrispjäll i Europa och dessutom kommer Bilia kommer att sälja sin Fordverksamhet i Göteborg, Kungsbacka och Stockholm till Hedin Bil.

 

Övrigt:

Avslutningsvis så har USA-börserna också inlett dagen ganska så rejält uppåt. Stämningen där är också väldigt bra och det trots att lite sämre statstik har kommit in. Där är det istället oljan som stärker markanden och även den starka utvecklingen i Europa spelar en viss roll i det här positiva börsklimatet.  

Rent schemamässigt så ser det ut att bli en lugn dag även i USA så just nu känns det som att vi faktiskt kan ta helg och vara lite lediga, trots att USA-börserna håller öppet till klockan 22:00.

 

Trevlig fredagskväll och helg!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar