Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En hel styrelse puts väck

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Tisdag den 29:e mars

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten idag har vi fått se att den svenska detaljhandeln fortsätter att visa upp en bra styrka, även om dagens siffror var lägre än vad analytikerna hade förväntat sig. Däremot blev det lite stökigare och oväntat när siffrorna gällande handelsbalansen kom in. Där blev utfallet ett underskott på ett par hundra miljoner medan förväntningarna låg på ett överskott på ett par miljarder kronor. Avslutningsvis i Sverige fick vi även se att hushållens belåningsgrad fortsätter att öka. 

Utanför Sverige har vi fått se en BNP-tillväxt i Frankrike på 0,3 % och en på hela 1,4 % i USA vilket var en positiv överraskning. 

Vi fick idag även ta del av en skarp situation där ett inrikesflyg från flygbolaget Egypt Air kapades och tvingades att landa på Cypern. Läget där ska nu dock vara under kontroll och det handlade inte om något terrordåd utan istället om en ensam galen man som många utryckte det och när han gav upp visade det sig dessutom att bombbältet som han hade på sig var fejkat. Sådana här situationer sätter dock ändå press på marknaden och det har varit tydligt även idag. 

Dagens bolagshändelser:

Det har idag även varit full fart på bolagsfronten och den största händelsen där där är helt klart att hela Eniros styrelse har valt att avgå eller att inte ställa upp inför nyvalet, beroende på hur man väljer att se på saken.

NCC har sedan fått in en order på ungefär 100 miljoner kronor gällande byggandet av hyresrätter i Malmö. Nyemissionerna fortsätter även att flöda på börsen och nu är det Wnt Research som idag har flaggat för en företrädesemission på ungefär 23 miljoner kronor. Avslutningsvis har även AstraZeneca fått godkännande i Japan för behandling av en typ av lungcancer.  

Övrigt:

I USA har börserna inlett dagen nedåt men nu i skrivande stund har man dock eventuellt börjat se tendenser till att en uppgång är på väg att ta fart. Där är marknaden lättade av att den förmodade terrorsituationen inte var någon sådan och att den nu är löst. Men samtidigt så fungerar det rejält fallande oljepriset som ett sänke. 

Ikväll kan det som sagt vara intressant att hålla koll på FED i USA där ordföranden, Janet Yellen kommer göra ett uttalande strax efter klockan 18:00, svensk tid. 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar