Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En hyfsat stark börsdag trots underliggande orosfaktorer

Efterbörsen, tisdag den 12:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Stigande trend under dagen
  • Underliggande oro för Kina och råvarumarknaden
  • Sverige ger sig in i Volkswagen-härvan
     

 

Stockholmsbörsen öppnade som ni kan se på grafen här ovanför uppåt idag och gick då också in i en stigande trend som nästan höll i sig under hela dagen. Indexet OMXS30 som visar den totala utvecklingen för de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen avslutade dagen på + 0,19 %.

På makrofronten har det idag till viss del fortsatt vara oroligt kring läget i Kina och gällande oljepriset men på grund av ett något mer stabilt läge på dessa plan för dagen så har dessa faktorer inte påverkat börsens utveckling negativt idag.

För övrigt på makrofronten har vi fått ta del av en ganska så bra BNP-tillväxt i just Kina, gällande oljan så har organisationen OPEC kallat till ett extra krismöte och i Sverige har vi fått in något sämre produktionssiffror från stålindustrin.

På bolagsfronten har SAAB tecknat ett miljardavtal gällande leveranser av ammunition, SAS levererade starka trafiksiffror och ICA Gruppen kom också in med ganska så bra försäljningssiffror.

Hela härvan i Volkswagen har också fått en ny inriktning idag då Sverige har meddelat att de har inlett en förundersökning gällande bland annat grovt bedrägeri så det börjar bli som jag och många andra förutspådde, nämligen att den här skandalen aldrig når botten.  

Marknaden har även fokuserat på rapporten från den amerikanska aluminiumtillverkaren Alcoa och överlag så har den rapporten tolkats väldigt positivt även om det enligt mig finns en hel del tveksamheter. Det kommer jag prata mer om i ett inlägg som kommer upp här på Aktieinkomster senare under kvällen så håll ögonen öppna.

Avslutningsvis så har även USA-börserna inlett dagen uppåt men där är den stigande trenden inte lika tydlig då den rättare sagt är obefintlig och börserna där har så här långt varit väldigt volatila även idag.   

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar