Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En kanske ovanligt stark riskvilja inför helgen

Efterbörsen, fredag den 26:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Stark börsöppning
  • Relativt hög riskvilja inför helgen
  • Fokus på bolagsrapporterna
  • Stigande oljepriser
  • USA visar styrka

 

 

Om vi börjar med att kolla på hur den svenska börsen inledde veckans sista handelsdag så kan vi på grafen här ovanför se att vi fick en rejäl uppgång inledningsvis. Uppgången kom dock av sig strax efter lunch då det bland annat verkade som att riskviljan inför helgen började avta men den kom tillbaka igen ganska så snabbt och indexet OMXS30 avslutade veckans sista börsdag på + 0,72 %.

Den största händelsen på makrofronten idag är att USA redovisade en stark BNP-tillväxt. Tillväxten låg på 1 % under det fjärde kvartalet förra året vilket kan jämföras med + 0,7 % som de preliminära siffrorna tidigare hade visat. De flesta hade även räknat med en tillväxt på + 0,4 % och då blev det verkliga utfallet en väldigt positiv överraskning.

Oljan har idag gått från att visa en hel del tveksamhet till att återigen röra sig uppåt och det faktiskt ganska så rejält. På den här fronten dök det upp förhoppningar sent igår kväll då Venezuelas oljeminister meddelade att man kommer att hålla ytterligare ett möte med Saudiarabien, Ryssland och Qatar för att försöka komma underfund med bland annat överproduktionen och överutbudet på marknaden. Dagens uppgångar i oljan har varit en stor bidragande faktor till att det ändå har funnits en viss riskvilja nu inför helgen.

Högst tempo har det varit på bolagsfronten då olika bolagsrapporter mer eller mindre har flödat in till marknaden. På den positiva sidan gällande just bolagsrapporterna hittar vi idag Besqab, Scandi Standard, D. Carnegie, ALM Equity, Medcap, Magnolia, Bufab, Absolent, Black Earth Farming, Catena Media, 203 Web Group, SOBI och EOS Russia då dessa rapporter för det mesta innehöll positiva saker.

Men om vi går över till att kolla på rapporterna från Black Pearl, Skånska Energi, Storytel, Heliospectra, Cybaero, SBC, MyFC, Karessa och Recytecs så såg det där inte lika positivt ut den här gången.

Det har även hänt en hel del annat på bolagsfronten och utanför rapportperioden och där har PEAB fått in en norsk hamnorder som är värd ungefär 300 miljoner kronor. Precise Biometrics har vunnit en order från USA:s försvarsdepartement och den är värd cirka 1 miljon kronor.

Avslutningsvis för den här veckan så har USA-börserna också inlett dagen uppåt men volatiliteten har kommit tillbaka till marknaden där och vi har redan nu fått se en hel del rörelser uppåt och nedåt. Men än så länge ligger handeln på plus och med tanke på den starka BNP-tillväxten så bör även de kunna avsluta veckan på plus, i alla fall om uppgångarna hos oljepriset hänger kvar hela dagen.   

 


Trevlig kväll och helg!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar