Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En lugn inledning på veckan

Efterbörsen, måndag den 29:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Återhämtning under dagen
  • Inget konkret från G20-mötet
  • Starka makrobesked
  • Oljan står stabilt

 

 

Idag inledde vi börsveckan med nedgångar på den svenska börsen och det till största del på grund av att även Asien-börserna inledde veckan ganska så svagt. Som ni kan se på grafen här ovanför så återhämtade sig börsen dock en hel del under dagen och indexet OMXS30 stängde på + 0,13 %.

Det som har gjort världens börser besvikna nu i början av veckan är det aktuella G20-mötet som pågick i Shanghai under förra veckan. Besvikelsen kom ifrån att det inte kom några konkreta besked därifrån. Gällande Kina så valde landets centralbanken idag att sänka reservkraven för landets banker för att återigen försöka få fart på ekonomin.

Annars har vi fått in en hel del positiva besked på makrofronten idag och till att börja med så visade Japans industri upp en bra styrka. BNP-utvecklingen i Sverige, Danmark, Finland och EMU var överlag också bättre än tidigare och här visade faktiskt framförallt Sverige en rejäl styrka.

Kollar vi på oljan som under tidigare har fungerat som ett riktmärke för börsen så har vi under dagen fått se små men stabila uppgångar där. Det är helt klart en styrka då olja faktiskt avslutade förra veckan nedåt och det brukar då bli ett orosmoln inför den kommande veckan.

Tar vi oss en titt på bolagsfronten så har vi fått in en rapport från Africa Oil som visade upp ytterligare förluster, rapporten från Byggmästare AJA visade att aktieägarna inte kommer få någon utdelning och WNT Research, Viking Supply, Pledpharma, Zinzino och Misen Energy levererade ganska så svaga och dåliga rapporter.

Utanför själva rapportperioden har AstraZeneca tecknat ett avtal med ett kinesiskt läkemedelsbolag. Neurovive vill göra en nyemission, Peab har fått in en order från Trafikverket, och Kungsleden har inlett ett nytt långsiktigt projekt i Stockholm.

Avslutningsvis har USA-börserna inlett dagen väldigt volatilt och svajigt då en svagare husmarknad brottas med positiva besked från t.ex. Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway. Handeln har nu för stunden dock vänt uppåt.  

 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar