Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En måndag som inte blev som vi trodde, rationalitet finns tydligen ändå!

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Måndag den 18:e april

 

 

Dagens makrokoll:

Idag har vi som sagt fått se en väldigt tydlig sammankoppling mellan oljans utveckling och börsens utveckling. Att ingenting konkret, som t.ex. avtal gällande produktionen kom fram under helgens OPEC-möte tog marknaden emot väldigt negativt och oljepriserna föll med en bra bit över 5 % inledningsvis idag. Men löpande under dagen blev som sagt marknaden mer rationell och märkte att det blev en ganska så kraftig överreaktion gällande oljan och då började det som sagt vända uppåt. 

Annars har det varit en väldigt lugn dag på makrofronten och det har varit mer än tydligt att det är oljan som har styrt och ställt på marknaden idag. 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har idag ABB fått in en order på 300 miljoner dollar från Kina. Skanska har köpt  kvarteret, Tygeln 1 i Solna av Bavaria för cirka 300 miljoner kronor. Även JM har varit på gång då de har vunnit en upphandling hos bolaget, Swedavia och den är värd ungefär 700-800 miljoner kronor. 

På bud- och förvärvsfronten har det också hänt en hel del och där han Recipharm tecknat ett avtal om att köpa två verksamheter från företaget, Kemwell. Det har även ryktats om att AstraZeneca förbereder ett bud på bolaget, Medivation och Xvivo har lagt ett bud på samtliga aktier i branschkollegan och börsbolaget,  Vivoline. 

Avslutningsvis har vi idag fått in två rapporter och där kom rapporten från Enzymatica in svagt och även om den från bolaget, Firefly såg helt okej ut så tyngdes den av bland annat en lägre utdelning. 

 

Övrigt: 

Liksom på börsen i Sverige så har USA-börserna vänt uppåt en hel del sedan öppning och just nu handlades de en bra bit ovanför nollstrecket. Oljan har som sagt återhämtat sig och dessutom har Investmentbanken, Morgan Stanley kommit in med en relativt bra rapport vilket inte riktigt var förväntat. 

Ikväll, efter att USA.-börserna har stängt kommer rapporterna från Netflix och IBM och att hålla koll på dessa samt då även att oljepriset håller sig kvar och inte vänder nedåt igen kommer vara de viktigaste faktorerna för ikväll. 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar