Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En osäker avslutning inför en händelserik helg

 

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Fredag den 15:e april

 

Dagens makrokoll:

På söndag hålls det omtalade OPEC-mötet och det har idag medfört att oljan rört sig kraftigt nedåt och det är väldigt tydligt att hela marknaden är både osäker och orolig inför vad som kommer sägas och ske där. 

Vi har även fått in BNP-siffror från Kina idag och överlag var dessa ganska så neutrala men marknaden tycker fortfarande att en tillväxttakt på mellan 6-7 % per år för Kina är lågt. 

I Europa har vi framförallt fokuserat på siffrorna gällande importen och exporten som kom in en aning lägre en tidigare men om man ska ge någon helhetssammanfattning där så kan man säga att det fortfarande ser stabilt ut i Europa på den punkten. 

Slutligen så kom det både in svaga siffror gällande produktionen och konsumtionen i USA och det i kombination med de lägre oljepriserna störde helt klart den inledande handeln på börserna där. 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det som vanligt varit väldigt händelserikt och här har vi fått se sämre försäljningssiffror från Clas Ohlson, relativt kraftiga uppgångar i Fingerprints aktie tack vare nya köprekommendationer och att fler aktörer nu börjar bevaka aktien rent officiellt samt även ett starkt H&M på börsen då det visat sig att ordförande, Stefan Persson fortsätter att köpa på sig aktier och det nästan för ytterligare en miljard kronor. 

Fortsättningsvis har Doro fullföljt sitt förvärv av norska Trygghetssentralen, Nokia har tecknat ett samarbetsavtal gällande utveckling av 5G-nätet tillsammans med bolaget, Türk Telekom, Eolus Vind fullföljer sitt avtal med Malmö Stad gällande upphandling av ett vindkraftverk och ordervärdet där ska ligga på strax över 40 miljoner kronor och Atlas Copco har köpt på sig ett bolag i USA som bland annat hyr ut industrikompressorer. 

Net Insight har fått en order gällande tillhandahållande av resurs- och transmissionshantering vid Tv-produktionen av de Olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro, Brasilien och det svenska bolaget, Diadrom har idag visat upp en svagare rapport på de flesta punkter. 

Avslutningsvis på bolagsfronten har härvan i Swedbank fortsatt och den tidigare vd:n, Michael Wolf har delgivits misstanke om insiderbrott. Han ska även ha blivit förhörd av Ekobrottsmyndigheten någon gång under gårdagen. 

 

Övrigt: 

Som jag nämnde tidigare så har USA-börserna idag inlett ganska så svagt och även väldigt volatilt. Just nu i skrivande stund har dock mycket vänt uppåt en hel del där och handeln sker just nu kring nollstrecket. Det är dock väldigt tydligt även där att många är väldigt avvaktande inför vad som komma skall under helgen och dagens reaktioner i oljepriserna spär på den osäkerheten ännu mer. 

Ikväll mellan klockan 18-19 kommer FED i USA att göra flera uttalanden gällande ekonomi och penningpolitik i landet och det i kombination med hur USA-börserna avslutar den här veckan inför helgens OPEC-möte ska bli väldigt intressant. 

 

Trevlig helg!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar