Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En oväntad svag och osäker avslutning inför påsken...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Torsdag den 24:e mars

 

 

Dagens makrokoll:

Idag är det som sagt fortsatta kraftiga nedgångar för oljepriset som har stört marknaden. Det är det fortsatta oroliga läget gällande världen oljeproduktion och tillgångar som fortsätter att styra och ställa och just nu känns det inte alls om att speciellt mycket har blivit bättre på dessa fronter under de senaste veckorna, trots att oljan faktiskt har stigit på bra under den tiden.

FED i USA oroar även marknaden igen då de återigen kommer med väldigt splittrade besked och uttalanden från dag till dag. Vi det senaste räntebeskedet för bara någon vecka sedan flaggade de för färre höjningar men igår sa en talesperson därifrån att marknaden bör förvänta sig löpande höjningar. Hela situationen är alltså väldigt förvirrande.  

Avslutningsvis på makrofronten har vi i Sverige idag fått in statistik som pekade mot lägre produktionskostnader den senaste tiden samt att läget för världens så kallade tillväxtmarknader fortsätter att se ansträngt och osäkert ut.

 

Dagens bolagshändelser:

Den största händelsen på bolagsfronten idag har varit att det svenska bolaget Retail and Brands kom in med en rejält sämre rapport än vad som var förväntat och den innehöll bland annat ett minusresultat m.m.

NCC har fått in en order gälande byggandet av en skola i Skåne och den är värd nästan 150 miljoner kronor. Läkemedelsbolaget Sobi har fått ett tillstånd inom EU gällande en medicin mot  blödarsjuka. Nokia har fått in en order från Libanon gällande 4G- och 5G-nät. Avslutningsvis här så har Anoto än en gång meddelat att de kommer genomföra en nyemission och den här gången en fullt garanterad företrädesemission på hela 160 miljoner kronor. 

 

Övrigt:

Vi som inte riktigt kan eller vill ta ledigt från börsen riktigt än trots att det i Sverige nu är helt stängt får rikta blickarna mot USA senare i eftermiddag och ikväll. Där kommer det nämligen in siffror gällande bland annat arbetslösheten i landet samt industrins utveckling m.m. och det i kombination med oljans utveckling kan mycket väl få fart på saker och ting ännu mer. 

Förutom det ser det ut att bli ganska så lugnt nu när vi inleder påsken och jag får nu avslutningsvis passa på att önska er alla en riktigt bra påsk och en skön ledighet! Efterbörsen och Morgonkollen är tillbaka som vanligt igen på tisdag när börsen i Sverige öppnar upp igen.

 

 

Trevlig påsk!
David

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
hangy2 (ej registrerad)

vad tror du om följande fram till Q4 2016

usd/sek
Guld
Silver
Olja
CHF/sek

Aktieinkomster's picture
796
1346
66
0
Aktieinkomster

hangy2:

Jag kommer att gå igenom några av världens valutor och råvaror i separata inlägg under nästa vecka så håll ögonen öppna. Vad tycker/tror du själv?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar