Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En positiv börsdag men volatiliteten oroar

Efterbörsen, torsdag den 4:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Råvarusektorn gav börsen styrka inledningsvis
  • Överlag starka bolagsrapporter
  • Volatila rörelser på börsen
  • Svårtolkade rörelser i oljan
  • Stora valutarörelser
     


Som ni kan se på grafen här ovanför så öppnade Stockholmsbörsen rejält uppåt idag. Handeln har fortsatt vara ganska så volatil men inledningsvis fick börsen en rejäl styrka från både råvarusektorn och flera bolagsrapporter. Under eftermiddagen gick vi dock in i en fallande trend på grund av ett återigen svagare oljepris samt en hel del valutarörelser i framförallt dollar. Det medförde i sin tur även USA-börserna öppnade nedåt vilket även smittade av sig på den svenska börsen. OMXS30 som visar utvecklingen för de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen avslutade ändå tillslut rejält uppåt på + 2,16 %.

På makrofronten idag har vi fått in siffror som visar att den ekonomiska återhämtningen inom EMU fortsätter att vara stark och det till största del på grund av industrin samt en fortsatt stark konsumtion. Storbritannien valde idag att lämna räntan oförändrad och överlag har det varit en ganska så lugn dag på makrofronten, i alla fall om man bortser från de volatila rörelserna i oljepriset.

Det har dock inte varit lugnt på bolagsfronten för där har rapporterna kommit in på löpande band. Om jag ska köra en snabbgenomgång av alla rapporter så kom JM, Inwido, Mycronic, AstraZeneca, Statoil, DNB, Shell och Trelleborg med flera (till och med) in med sämre rapporter än väntat. Kollar vi på SEB, Fingerprint, Gunnebo, Skanska, Loomis, Tieto, Note och Stora Enso så kom de in med ganska så bra rapporter och dessa stärkte som sagt den svenska börsen ganska så bra under dagen.

Utöver bolagsrapporterna så har det varit en ganska så bra dag för byggbolagen, i alla fall rent ordermässigt. Till att börja med har nämligen NCC fått en order här hemma i Sverige på ungefär 300 miljoner kronor och PEAB har fått en motorvägsorder som kommer vara värd över 1 miljard kronor i Norge.

USA-börserna inledde som sagt lite svajigt och väldigt volatilt men ganska så snabbt blev börshumöret bättre även där och just nu ser det ganska så bra ut. Volatiliteten oror dock en hel del då det ofta kan innebära att trenden överlag kommer vara nedåt under dagen.  

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar