Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En stark bolagssektor med många händelser tryckte upp börsen

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 13:e april

 

Dagens makrokoll:

Under natten idag kom det som sagt in starka handelssiffror från Kina och det har inte hört till vanligheten under de senaste månaderna så det fick helt klart riskviljan att komma tillbaka en del till de flesta börser runt om i världen. 

I Sverige har vi fått se att bostadsmarknaden fortsätter uppåt överlag i landet men mot förmodan så har faktiskt efterfrågan i Stockholm minskat. 

I USA har vi fått in siffror som visade upp en aning svagare detaljhandel under den senaste tiden men det är inget som stört varken börserna i Europa eller i USA inledningsvis idag. 

Även råvarusektorn och då bland annat oljan har vänt nedåt en aning idag. Nedgångarna där känns dock ganska naturliga med tanke på de relativt kraftiga uppgångarna inom sektorn de senaste dagarna. 

 

Dagens bolagshändelser:

På den starka bolagsfronten kom Öresund idag in med en relativt bra rapport, bolagets investeringar har i alla fall slagit börsens utveckling under perioden vilket man ändå får säga är bra men det fanns även en del svagheter i rapporten. 

Tele2 har tecknat ett partnerskapsavtal med ett bolag i Frankrike för att stärka bolagets position på just den franska marknaden. Sectra har skrivit ett avtal med ett företag i USA gällande hantering av röntgenbilder och det ska löpa vidare under 6 år. Det pågår just nu även förhandlingar mellan SAS, Lufthansa och Brussels Airlines och om det gäller sammanslagningar, uppköp eller bara olika samarbeten är just nu lite oklart. 

Det har idag också fortsatt att hända väldigt mycket inom fastighetssektorn och till att börja med har Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har köpt på sig en kontorsfastigheten i Kista för ungefär 325 miljoner. Wihlborgs har däremot sålt en fastighet i Helsingborg. Men där det har hänt mest idag är helt klart hos bolaget, Castellum. Till at börja med levde deras rapport inte upp mot förväntningarna. Sedan har även deras aktie handelstoppats på grund av rykten gällande att de är på väg att köpa upp fastighetsbolaget Norrporten som annars planerade att börsnoteras senare i år så det har minst sagt varit en händelserik dag inom det bolaget. Värderingen för Norrporten förväntas för övrigt bli den samma som om bolaget skulle ha börsnoterats. 

 

Övrigt: 

Slutligen har USA-börserna också inlett dagen uppåt och det tack vare en väldigt stark bolagssektor där också och det framförallt inom banksektorn då JP Morgan kom in med en stark rapport. De lägre oljepriserna och den svagare detaljhandeln har inte stört utvecklingen där än så länge. 

Om ni vill har något att se fram emot ikväll så kan ni hålla utkik efter den så kallade Beige Book från FED som kommer runt klockan 20:00 ikväll, svensk tid. Där kommer de bland annat presentera sina framtidsutsikter för ekonomin m.m. 

 

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar