Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En styrka som pallar trycket, när såg vi det senast?

Efterbörsen, måndag den 15:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • En stark trend uppåt på börsen
  • Starka makrobesked
  • ECB och Mario Draghi var tydliga
  • Bolagsfronten visar styrka
  • USA börserna håller stängt p.g.a. firandet av Presidents Day
     

 

Som ni kan se på grafen här ovanför så öppnade den svenska börsen rejält uppåt idag och den positiva trenden höll i sig hela dagen och låg på en jämn och kontrollerad nivå. Indexet OMXS30 avslutade dagen på + 3,85 %.

På makrofronten har idag Europa visat styrka och det till en början via att presentera väldigt starka import- och exportsiffror. Sedan talade även Mario Draghi som är ordförande för den Europeiska Centralbanken och dem vill behålla en fortsatt offensiv och expansiv strategi och det tog marknaden emot ganska så bra.

Oljan har idag hållit sig kvar ganska så stabilt efter den kraftiga uppgången i slutet av förra veckan och att priset här inte har fallit tillbaka rejält (vilket många var oroliga för) har bidragit till den stabila stämningen som vi fått uppleva idag.

Det har idag faktiskt varit ganska så lugnt på rapportfronten men Thule har kommit in med en bra rapport och belönats på börsen för det. Annars på bolagsfronten har fokus riktats mot H&M som levererade starka försäljningssiffror medan Clas Ohlsons siffror för januari inte riktigt nådde hela vägen fram.

Slutligen så har Ratos idag meddelat att de köper 70 procent av det danska ventilationsbolaget Airteam och Fingerprint har återigen varit den mest omsatta aktien på börsen då nya höjda rekommendationer har kommit in och den här gången från Credit Suisse.

Idag håller faktiskt USA-börserna stängt på grund av att de firar Presidents Day. Men imorgon öppnar de upp som vanligt igen och då ska det bli väldigt intressant att se hur börserna där reagerar på de kraftiga uppgångarna i övriga världen idag.     

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar