Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: En svag och avvaktande inledning på veckan, mycket står på spel...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Måndag den 25:e april

 

Dagens makrokoll:

Det har som sagt varit ganska så glest i makroflödet idag men i Tyskland fick vi se ett något svagare affärsklimat. Vi fick också se att den svenska statens lånekostnader har minskat under de senaste åren men samtidigt så har även den bedömda långsiktiga risken gällande lånen ökat. I Sverige fick vi slutligen även se en något högre arbetslöshet än tidigare och än vad som var förväntat, arbetslösheten ligger just nu på 7,7 %.

 

Dagens bolagshändelser:

Det har varit lite lugnare även på rapportfronten idag men om vi ändå börjar med att kika på dagens rapporter så kan vi se att Dometic, Svedbergs, Sandvik, Advenica och Dedicare kom in med helt okej eller faktiskt ganska så bra rapporter. Däremot såg det sämre ut för HiQ, Inwido och Alfa Laval då deras rapporter innehåll en hel del svaghetstecken. 

Utanför rapportfronten har idag Cherrys aktie blivit handelsstoppad och mer information gällande det ska komma under veckan. Probiotika-bolaget Biogaia har tecknat ett försäljningsavtal som ger bolaget rättigheter att sälja sina produkter i Hong Kong. Avslutningsvis har även Proact fått en order från en brittisk tågoperatör gällande molnbaserade backup.

 

Övrigt: 

Börserna i USA har också inlett veckan nedåt och även där är det den svaga råvarusektorn samt ett avvaktande läge inför vad som komma skall under veckan som håller nere börserna. 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar