Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1324
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, en volatil inledning på veckan

Efterbörsen, måndag den 14:e december 2015

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • En volatil dag
  • Fortsatt lägre oljepriser

 

Efter en riktigt sur börsvecka förra veckan så öppnade börsen i Sverige faktiskt uppåt idag och stämningen inför veckans räntebesked i Sverige och i USA var faktiskt väldigt bra inledningsvis. Oron har dock funnits i bakgrunden under hela dagen och det har medfört att dagens handel har varit väldigt volatil och rört sig både över och under nollstrecket. Indexet OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen stängde dock tillslut på – 0,95 %.

Under dagen har marknadens fokus fortsatt att riktas mot oljan då vi har fått se ytterligare nedgångar där. Annars har det varit ganska så lugnt på makrofronten idag då vi i princip enbart har fått se en ökad produktion i EMU samt lite lägre bostadspriser i de svenska storstäderna.

Den senaste tiden har vi fått se en hel del aktivitet inom läkemedelssektorn och nu har AstraZeneca eventuellt en ny stor miljardaffär på gång med det amerikanska bolaget Acerta Pharma.

Förnyelsebar energi verkar eventuellt bli hett igen efter helgens globala klimatavtal men frågan är om det är en trend som kommer hålla i sig nu när oljepriset fortsätter att sjunka till lägre och lägre nivåer?

SkiStar har rört sig en hel del på börsen idag och till största del på grund av att aktien handlats utan rätt till den kommande utdelningen men också för att en låg tillgång på snö oroade marknaden idag.     

Avslutningsvis så har USA-börserna också inlett dagen väldigt volatilt och just nu är det nedgångar och en oroad stämning som gäller även där. Där är det till största del oljan som fortsätter att oroa marknaden så vi fortsätter på samma bana som förra veckan helt enkelt.

 

Ha en bra kväll!
David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (147)
Oct (2)

Taggar