Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Europa stod ändå emot realtivt bra

Efterbörsen, måndag den 11:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • En volatil börsdag
  • Delar av råvarumarknaden återhämtar sig
  • Europa stod emot relativt bra

 

 

Börsen i Sverige öppnade idag nedåt men den vände ganska så direkt uppåt vilket ni klart och tydligt kan se på grafen här ovanför. Där kan ni även se att dagen överlag har varit väldigt volatil men idag orkade ändå börsen att stå emot relativt bra, i alla fall med tanke på ytterligare börsras i Kina och indexet OMXS30 avslutade dagen på – 0,01 %.

På makrofronten har det idag varit relativt lugnt då enbart ett par nordiska länder har levererat ganska så starka utvecklingssiffror. Det mest anmärkningsvärda är väl en mer stabil råvarusektorn och vi har där till och med fått se en hel del rejäla återhämtningar.

En annan anmärkningsvärd detalj är att Europa idag faktiskt har orkat stå emot all oro från Kina. Under natten och morgonen rasade Kinas börser återigen men utvecklingen i Europa under dagen blev tillslut ganska så bra. Frågan är om Europa kommer orka stå emot och stötta världen även framöver eller om det här var en engångshändelse?

Som sagt så har det varit lugnt på makrofronten idag men däremot har det hänt en hel del på bolagsfronten. Den största händelsen är helt klart att Electrolux vd Keith McLoughlin avgår och Jonas Samuelsson tar över posten redan nu i februari, han rekryteras internt.  

Fortsättningsvis så har ÅF förvärvat ett bolag, Active Biotech ändrar ytterligare i sina studier, Evolution Gaming har inlett ett nytt spelsamarbetet och Scandinavian Tobacco Group har meddelat att du har valt att skjuta på sin börsnotering.

Det har helt klart även varit en lite avvaktande stämning idag runt om i hela världen. Det beror på att det amerikanska bolaget Alcoa idag efter att USA-börserna har stängt som vanligt inleder den här rapportperioden.

USA-börserna inledde dagen uppåt en del men den volatila marknaden även där har tryckt ned börserna under nollstrecket men om det fortsätter så här så kan de mycket väl stänga uppåt, de kan i princip stänga hur som helst då volatiliteten som sagt är så pass hög.   

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar