Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Favorit i repris på starten i januari?

Efterbörsen, måndag den 1:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Fallande trend under dagen
  • Kina fortsätter att oroa marknaden
  • Oljan vände nedåt igen
     

Stockholmsbörsen inledde idag veckan med att öppna en bit ovanför nollstrecket. Som ni kan se på grafen här ovanför vände börsen dock nedåt ganska så snabbt och det till största del på grund av en återigen ökad oro för läget i Kina. Indexet OMXS30 avslutade sedan dagen på – 1,02 %.

Att vi gick från en positiv öppning in till en negativ och fallande trend under dagen beror som sagt på grund av en ökad oro för den kinesiska ekonomin. Under natten idag fick vi nämligen in ny statistik som pekade mot att Kinas industri sackar efter ännu mer och det tog marknaden såklart emot negativt.

I Europa och i bland annat Tyskland kom det in betydligt starkare industrisiffror, i Sverige fick vi se en minskad arbetslöshet och i EMU överlag kom industribeskeden in ungefär i linje med förväntningarna vilket är väldigt stabilt.

Oljan har också återigen dragit åt sig marknadens fokus då den vänt nedåt igen efter förra veckans uppgångar. Det var oron gällande Kinas industri och ekonomin som ställde till det för råvaran igen då marknaden tror att efterfrågan kommer att minska i takt med Kinas minskade tillväxt.

Om vi går vidare till bolagsfronten så har det idag varit lugnt på rapportperioden men bemanningsföretaget Uniflex överraskade med både ett bättre resultat och en högre utdelning. Däremot har Nokias aktie rört sig rejält nedåt under dagen på grund av att marknaden blev besviken på en patentuppgörelse med Samsung.

Fortsättningsvis så har Tele2 meddelat att de nu har lanserat 4G i Kroatien och Pricer har fått in nya beställningar värda ungefär 100 miljoner kronor från en stor fransk dagligvarukedja. Annars så har marknaden idag varit lite avvaktande på bolagsfronten, antagligen inför imorgon då fler bolagsrapporter kommer in.  

Börserna i USA har tagit efter Europa och inlett dagen en bit nedåt. Även där är det oron kring Kina samt oljepriset som stör utvecklingen men samtidigt så känns läget i USA som ganska så avvaktande.  

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar