Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, FED gör marknaden osäker

Efterbörsen, onsdag den 16:e december 2015

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Relativt stora rörelser på börsen idag
  • Marknaden väntar på kvällens räntebesked från FED i USA
  • Många händelser i bakgrunden

 

Idag öppnade den svenska börsen svagt uppåt men ganska så snabbt började den falla nedåt och under nollstrecket men sedan innan lunch hade den återigen letat sig uppåt och då ganska så rejält. Sent på eftermiddagen ganska så nära stängningen så vände börsen dock nedåt igen och det på grund av osäkerheten inför FED:s kommande räntebesked men OMXSPI i Sverige stängde tillslut på + 0,20 %.

Handeln under dagen har faktiskt varit väldigt osäker och avvaktande och det såklart på grund av att amerikanska FED ikväll, klockan 20:00 kommer med sitt av marknaden efterlängtade räntebesked. Även om marknaden nu mer eller mindre räknar med en höjning så är de flesta fortfarande väldigt osäkra för det är långtifrån klart att det kommer bli en höjning.  

Om vi fortsätter på makrofronten så har både tillverkningssektorn samt produktprisutvecklingen visat en styrka i EMU idag. Vi har även fått in en hel del resultat gällande utvecklingen för inköpschefsindex från många länder i Europa samt i USA och resultaten här har varit väldigt blandade. Det vi idag har kunnat se är att det mesta har hamnat i skymundan då nästan allt fokus har riktats mot USA och FED idag.

Det har faktiskt även hänt en del på bolagsfronten idag och till att börja med så har SAS kommit in med en rapport son var bättre än förväntat. Frågan här är dock om bolagets utveckling är hållbar i längden om t.ex. oljepriset börjar röra sig uppåt igen?

Slutligen så har vi återigen fått se tendenser till att verkstadssektorn har det ganska så tufft om man kollar lite under ytan. Idag gällde det att det amerikanska bolaget Joy Global som är en konkurrent till Sandvik kom in med rejält sämre resultat och det här börjar nästan bli en trend runt om i världen.

Avslutningsvis så inledde börserna i USA väldigt starkt men osäkerheten inför kvällens räntebesked har speglat utvecklingen då vi nästan har fått se spikraka rörelser nedåt. Dock så ligger börserna där fortfarande på plus (i skrivande stund i alla fall) och allt hänger på utfallet från FED:s besked ikväll.       

 

Ha en bra kväll!
David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar