Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Finns det verkligen ingen styrka?

Efterbörsen, fredag den 8:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Styrkan verkar vara som bortblåst
  • Ett stabilare oljepris
  • Blandade besked i Europa
  • Starka siffror från USA
     


Idag öppnade börsen i Sverige uppåt och den höll sig faktiskt över nollstrecket nästan hela dagen. Det var sent under eftermiddagen efter klockan 16:00 som den leta sig ner på minus och sedan tog vi oss aldrig upp därifrån igen och OMXS30 avslutade sedan veckans sista börsdag på – 0,62 %.

Om vi börjar på makrofronten så visade både Tyskland och Frankrike upp svaga industrisiffror idag. Däremot så var Sveriges industribesked väldigt starkt vilket pekar ännu mer mot att det just nu går bra för Sverige. I USA var det jobbsiffror som gällde idag och dessa kom också in väldigt starkt, en bra bit över vad som var förväntat.

Fortsättningsvis så har råvarusektorn och faktiskt även oljan lugnat ner sig idag och även tagit en paus i de tidigare ganska så rejäla nedgångarna. Vi har dock inte fått någon styrka därifrån utan det har mer varit en skön och avslappnande lugn stämning där.

På bolagsfronten idag har Indutrade förvärvat ett nederländskt bolag. Fastighetsbolaget Castellum har meddelat att de både genomfört flera försäljningar och nya investeringar den senaste tiden. Sedan har det även kommit ut information om att Tele2 kommer att satsa hårt på Kroatien nu under det här nya året men dessa uppgifter kommer än så länge inte direkt ifrån bolaget.

Avslutningsvis så inledde USA-börserna uppåt idag men nu i skrivande stund har de nästan vänt spikrakt nedåt. Det är det oroliga läget från tidigare i veckan som uppenbarligen finns kvar på marknaden och på de flesta börser idag har det varit tydligt att ingen riktigt vågar ta några positioner nu över helgen.       

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar