Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, fortfarande ingen tydlig riktning på börsen

Efterbörsen, tisdag den 22:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • En volatil börsdag
  • Oklara rörelser i oljan
  • USA visar upp en stark BNP-utveckling
  • Stark detaljhandelhandel i Sverige

 

Den svenska börsen inledde idag handeln uppåt en bit men ganska så snabbt letade vi oss under nollstrecket och volatiliteten var återigen tillbaka på marknaden. Den negativa trenden såg ut att kunna brytas helt och hållet i slutet av dagen men sedan kom det slutligen en till dipp och det svenska indexet OMXSPI stängde på – 0,31 %.

På makrofronten har vi idag både fått se starka siffror gällande konsumtionen och detaljhandeln i Sverige. USA levererade senare lite bättre BNP-siffror än vad som var förväntat. Däremot så fortsatte oljan att visa upp otydliga rörelser även om den var lite starkare idag än vad den har varit tidigare.  

På bolagsfronten har det faktiskt varit ganska så lugnt, i alla fall rent händelsemässigt men däremot inte rörelsemässigt för aktierna. SAAB har däremot fått in en uppgraderingsorder gällande ett torpedsystem hos det svenska försvaret. 3D-skrivarbolaget Arcam har fått in sin största order någonsin och Karo Bio har slutligen meddelat att de har förvärvat bolaget Allevo.

Slutligen så har handeln på börserna i USA inletts väldigt volatilt men just nu handlas börserna faktiskt uppåt. Marknaden försöker just nu hitta en tydlig riktning och bedöma de starka BNP-siffrorna, de svaga bostadsförsäljningssiffrorna samt det volatila oljepriset och det verkar inte vara helt lätt.

 

Trevlig kväll!
David     

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar