Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, fredag den 13:e november 2015

Dagens viktigaste:

 

  • Börsöppning nedåt i Sverige
  • Ett svagt Europa
  • Stabila siffror från Europa
  • Svag detaljhandel i USA


Idag fick vi ta del av en börsöppning under nollstrecket i Sverige och på den banan har börsen fortsatt hela dagen. Handeln blev till och med ännu svagare vid lunchtid och det verkade som att många vill avyttra sina positioner inför helgen. Det breda indexet OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen stängde tillslut på – 0,82 %.

I Europa har vi haft en väldigt händelserik dag då fokus har legat mot de olika ländernas BNP-utveckling med mera. Resultaten här låg i princip i linje med förväntningarna, i alla fall på de flesta håll och kanter men trots att det är ganska så starka siffror så handlades börserna runt om i Europa nedåt idag.

Nedgångarna idag beror till största del på den svagare råvarusektorn från igår samt ökad oro för vad amerikanska FED kommer att göra nu i december. I USA kom det även in svagare siffror gällande detaljhandeln i oktober och det har skapat oro i deras inledande handel.

Förutom att vi har upplevt en hektisk makrodag så har det även hänt en hel del på bolagsfronten. Rapportperioden börjar lida mot sitt slut men det betyder ju inte att det slutar hända saker inom företagen

Både Nibe och Rottneros visade upp fina rapporter med förbättrade resultat men Black Earth gjorde helt tvärt om och kom in med en sämre rapport. Bortom bolagsrapporterna så presenterade Clas Ohlson stabila försäljningssiffror som låg i linje med analytikernas förväntningar. Självklart har även Fingerprint varit uppe i rampljuset även idag och nu har omtalade Johan Carlström köpt på sig ännu fler aktier och det av Fingerprints ordförande.

Handeln i USA har slutligen inletts nedåt, alltså i linje med Asien under natten och Europa nu under dagen. Än så länge är det tydligt att trenden är nedåt även där men de har ju några handelstimmar kvar innan även dem tar helg.   

 

Ha nu en bra kväll och även en bra helg!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar