Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, fredag den 20:e november 2015

Dagens viktigaste:

 

  • Börsen i Sverige öppnade svagt uppåt
  • Den politiska oron kommer att påverka Europas ekonomi
  • Råvaror lyfte börsen
  • ECB kommer göra allt de kan för att garantera tillväxten i Europa

 

Efter en positiv inledning på börsen i Sverige så vände vi nedåt ganska så snabbt för att sedan återigen vända uppåt strax innan lunch. Under eftermiddagen höll den positiva stämningen sedan i sig och det breda indexet OMXSPI avslutade slutligen veckans sista handelsdag på + 0,51 %.

Om vi som vanligt börjar på makrofronten så har det idag börjat komma in indikatorer på att terrororon framförallt runt om i Europa kommer medföra negativa konsekvenser för hela regionens ekonomi framöver. Tyskland kom in med något sämre producentpriser idag och slutligen så har ECB meddelat att de kommer göra allt som krävs för att hålla upp tillväxten i Europa framöver.

Råvarusektorn och energisektorn har återigen rört sig en hel del i dagens handel men idag har de faktiskt stretat åt olika håll då råvarorna har visat styrka medan energisektorn har dragit iväg nedåt.       

Dagens i sig har annars varit fattig på t.ex. bolagsrapporter men det omtalade bolaget Opus kom idag in med en rapport som visade en ordentligt minskad vinst. Även Medivirs rapport var åt det sämre hållet men däremot så kom fastighetsbolaget Amasten in med en rapport som var en aning bättre än vad som var förväntat.

Slutligen på bolagsfronten så har Rezidor Hotel-aktien idag dragit åt sig marknadens fokus och det på grund av att det har pågått ett gisslandrama med toreroranknytningar på hotellet Radisson Blu Hotel Bamako i Mali. Ratos har varit i köptagen och förvärvat flera finska handelsfastigheter och investmentbolaget Bure Equity har meddelat att de har avyttrat en hel del aktier i bolaget Mycronic.

Avslutningsvis så är stämningen än så länge på topp även i USA då marknaden där både öppnade uppåt och även har fortsatt uppåt än så länge.

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar