Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, fredag den 27:e november 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Oroligt i Asien
  • USA öppnade upp igen efter att ha varit stängt igår
  • Halvdag i USA
  • Ökad oro kring efterfrågan för olja

 

Stockholmsbörsen öppnade idag nedåt och handlades under nollstrecket fram tills lunch ungefär. Den inledande nedgången berodde på de rejäla nedgångarna i Asien och framförallt i Kina där börsen föll med över 5 %.  Sedan vände börsen uppåt för att handlas strax ovanför nollan resten av dagen. Det breda indexet OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen stängde tillslut på + 0,14 %.

På makrofronten har vi idag fått in besked om att den svenska detaljhandeln går bättre än tidigare och konjunkturen i Europa går som tidigare och är fortsatt stabil. I Asien kom det tidigare idag dock inte både svaga siffror från Kina gällande företagens vinster samt siffror som visade att Japans ekonomi går sämre än vad som var förväntat. Nu är det troligt att Japan fortsätter med ytterligare stimulanser för att få igång tillväxten igen.

JM anordnade idag kapitalmarknadsdag och skruvade upp målen en del samtidigt som de sa att den svenska marknaden just nu går lite för bra, vad nu det innebär? Förutom JM:s kapitalmarknadsdag har det varit relativt lugnt på bolagsfronten och nu har vi faktiskt även mer eller mindre avslutat rapportperioden för den här gången.

Idag fick vi även se en återigen ökad oro kring den globala efterfrågan för oljan den faktorn tryckte ner börsen under förmiddagen.

Handeln i USA inledde idag ganska så svagt men nu har börserna återigen vänt uppåt. Det vi idag inte får glömma bort är att det endast är en halvdag idag i USA och att börserna stänger klockan 19:00.     

 

Ha en bra kväll och en bra helg!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar