Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, fredag den 4:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Förändringar i OMXS30
  • USA visar styrka

 

Börsen i Sverige fortsatte idag nedåt inledningsvis och har inte orkat vända uppåt under dagen. Oron efter ECB:s räntebesked var den fortsatta faktorn till nedgångarna idag. Det breda indexet OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen avslutade tillslut dagen på – 0,99 %.

Utöver oron kring ECB:s agerande så har marknaden idag varit avvaktande kring sysselsättningssiffror från USA och när de väl kom in så kom de in väldigt starka och tryckte där med upp de amerikanska börserna. I Sverige har vi fått in starka industrisiffror och likaså från Tyskland.

Idag har även oljeorganisationen OPEC anordnat ett möte och då passade de på att höja sina produktionsmål.

På bolagsfronten har det idag återigen varit relativt lugnt men vi fick faktiskt in en intressant rapport från Elekta som var väldigt bra. Annars så har Fingerprint tagit sig in till OMXS30 och MTG tas bort. Ändringarna kommer att ske den 4:e januari nästa år.

Slutligen så har idag USA visat en rejält styrka jämfört med Europa och Asien och det på grund av stark statistik gällande t.ex. sysselsättningen. Uppgångarna ser även ut att fortsätta nu under kvällen, i alla fall så här långt. 

 

Ha en bra kväll och en trevlig helg!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar