Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Fredagsstämning på börsen, kan positiviteten hålla i sig över helgen?

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Fredag den 8:e april

 

Dagens makrokoll:

Om vi börjar med lite tidigare nyheter så sa Janet Yellen som är ordförande för USA:s centralbank, FED att hon anser att USA:s ekonomiska återhämtning är anmärkningsvärt positiv och att det mesta rör sig i rätt riktning. Det här sa hon under gårdagskvällen och det togs självklart emot positivt på marknaden idag. 

På statistikfronten har vi idag fått se en fortsatt stark och ökande konsumtion i Sverige och även om dessa siffror tas emot positivt på börsen så bör vi kanske börja fråga oss själva, varför konsumtionen stiger? 

Om vi då även ska ta oss en titt på oljan vars ganska så kraftiga uppgångar idag har tryckt upp de flesta av världens börser så kan det här faktiskt kopplas ihop med Janet Yellens uttalande igår. Att den amerikanska ekonomin faktiskt går väldigt bra har alltså stärkt oljepriset idag och det i kombination med förhoppningar om kommande stimulanser på oljemarknaden fick alltså den här fredagen att bli en riktigt positiv dag på oljemarknaden. 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det fortsatt att hända grejer inom fastighetssektorn och idag har Oscar Properties meddelat att de kommer göra en nyemission för att bredda ägandet. Fastighetsbolaget Amasten har sålt en fastighet i i centrala Perstorp för 20 miljoner kronor. Skanska har fått in en order i New York, USA till ett värde om 1,2 miljarder kronor

Det har även fortsatt att hända grejer inom banksektorn och i Panama-härvan så blir det via Nordeas löpande uttalanden uppenbart att hela banken är väldigt skakad kring det som har hänt. Gällande Swedbank så har idag Aktiespararna hävdat att bolaget har valt om en uppenbart misslyckad styrelse vid ett flertal tillfällen och att de ser det som ett stort problem. 

Avslutningsvis har Fortum meddelat att de nu har köpt på sig 100 procent av aktierna i det polska el- och gasförsäljningsbolaget Grupa. Norge har sagt nej till att köpa ubåtar från svenska Saab men däremot så har Cybaero, som utvecklar och marknadsför obemannade helikoptrar fått uppdrag av Försvarets Materielverk, FMV, att genomföra test- och demonstrationsflygningar för Försvarsmakten.

 

Övrigt:

I USA har börserna inlett dagen uppåt och även om det är lite lugnare där än på t.ex. den svenska börsen så är stämningen fortfarande väldigt positiv. Även där är det uppgångarna för oljepriset som driver uppgångarna och där ser det bara ut att röra sig ännu högre upp, i alla fall just nu. 

Om man inte vill hålla koll på USA-börserna så kan man ta helg från börsen redan nu när vi stängt i Sverige för veckan då det inte står mycket på schemat för ikväll. Det verkar dock kunna bli ett intressant avslut även där så jag kommer i alla fall bevaka de sista handelstimmarna relativt noga ikväll. 

 

Trevlig fredagskväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar