Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Gör bolagen på börsen eller makrohändelserna jobbet?

Efterbörsen, fredag den 29:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Styrkan fanns från och till
  • Bolagsrapporterna stärker börsen
  • Ett starkt oljepris
  • Positiva makrobesked
     

Idag öppnade den svenska börsen uppåt vilket ni klart och tydligt kan se på grafen här ovanför. Som ni också kan se så har styrkan på börsen som tillslut höll i sig inte varit genomgående under hela dagen men efter lunch fick vi en överlag uppåtgående trend. Indexet OMXS30 avslutade dagen och då också veckans sista börsdag på + 1,73 %.

Om vi som vanligt börjar på makrofronten så har vi idag fått in starka BNP-siffror från många länder i Europa samt även från USA. Fortsättningsvis har Ryssland lämnat sin ränta oförändrad medan Japan tidigare i natt valde att sänka sin ränta till – 0,10 % och det har gett världens börser en rejäl styrka. Oljan har också fortsatt att visa en viss kortsiktig styrka på marknaden.

Även idag har ett stort fokus riktat mot bolagsrapporterna och det är bland annat därifrån som börsen har hämtat sin styrka. Till att börja med kom Telia Sonera in med en bra rapport och det belönande marknaden dem för. Nordnet kom sedan in med en rapport som låg i linje med vad som var förväntat och Autoliv kom faktiskt med en enligt mig helt okej rapport men marknaden gillade den inte och körde ner aktien rejält. Återigen handlar det om att lite svagare framtidsutsikter för år 2016 får Autoliv på fall, så har blivit fallet för många rapporterande bolag så här långt.

På bolagsfronten har även Lundin Petroleum meddelat att de kommer sänka sin framtida investeringsbudget. BTS har fått in en ny order, AstraZeneca har ingått i ett nytt globalt samarbete och PEAB har fått in en order gällande vindkraftverk i Norge. Det har alltså hänt en hel del på bolagsfronten idag, både i och utanför rapportsäsongen.

Det ser även positivt ut på börserna i USA inledningsvis och så här långt stärker saker som landets BNP-utvecklingen och oljan med mera marknaden även där.   

 

Trevlig kväll och helg!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar