Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1327
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Har köparna tagit påskledigt redan nu?

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Måndag den 21:e mars

 

Dagens makrokoll:

I Europa har vi idag ändå fått in fortsatta starka siffror gällande alltifrån importen och exporten till industrin, även om man inte kan se dessa resultat i dagens börsutveckling. 

I USA har vi fått se fortsätta hack på bostadsmarknaden via en återigen minskad försäljning och nu börjar det spekuleras mer och mer om huruvida det här är någonting som man kanske ska börja oroa sig för. 

Kina kom även under helgen samt tidigare i natt in med siffror och besked som visade att landets ekonomi faktiskt är på bättringsvägen och det togs i alla fall emot välidgt positivt på börsen i Kina. 

 

Dagens bolagshändelser:

Det är helt klart på just bolagsfronten som det hänt mest saker idag. Till att börja med har Swedbanks finanschef meddelat att han avser att lämna sin post och det här medför att hela härvan i Swedbank utökas. 

En annan stor händelse, utanför börsen är att Jämförelsesajten Pricerunner har sålts och det till bland annat till H&M:s vd, Karl-Johan Persson.

På order- och affärsfronten har NCC fått in en order gällande byggandet av hyresrätter i Linköping, värd över 500 miljoner kronor. Nokia har fått in en order från Dubai som bland annat omfattar 5G-nät. Även Ericsson har fått in en order och den här gången från Zambia och gällande en uppgradering av deras radionät. Avslutningsvis har även Hexagon meddelat att de kommer förvärva en del av ett italienskt bolag som sysslar med radarteknik.

 

Övrigt:

Avslutningsvis för dagens Efterbörsen så har USA-börserna inlett dagen väldigt svajigt och volatilt. Marknaden där borttas med bland annat de svaga siffrorna från bostadsmarknaden och den nu lite mer starka utvecklingen på oljefronten. 

Utvecklingen har rört sig både under och över nollstrecket flera gånger men just nu i skrivande stund så tar det positiva hållet över en aning men det är många handelstimmar kvar i USA än så länge. 

Ikväll kan det vara bra och intressant att rikta sina blickar mot FED i USA då representanter därifrån kommer att prata om bland annat USA:s ekonomi. 

 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (150)
Nov (3)

Taggar