Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: H&M och oljan kan bevisligen gå hand i hand 

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 6:e april

 

Dagens makrokoll:

Om vi som vanligt börjar med att kolla på hur det har sett ut på makrofronten idag så är det som sagt oljan som har spelat den största rollen där. Den största anledningen till att oljan har vänt uppåt idag är att vi har fått in lagerstatistik från USA och för första gången på flera månade så visade det sig att lagret hade minskat under den senaste veckan och det gillade uppenbarligen marknaden. 

Annars har vi idag faktiskt haft en lite lugnare dag på makrosidan, i alla fall om vi kollar på vad som påverkat marknaden idag. Som jag nämnde tidigare så är det oljan och flera stora händelser på bolagsfronten som styrt och ställt idag och mer om det här nedanför.

Dagens bolagshändelser:

Den största händelsen på bolagsfronten idag är helt klart att H&M kom in med en stark rapport där resultatet var ungefär 5 % bättre än vad som var förväntat. Det här belönades H&M:s aktie för rejält på börsen och bolaget var ett draglok uppåt för hela den svenska börsen idag.

Clas Ohlsson har meddelat att de planerar att stänga flera brittiska butiker för att optimera hela strategin i landet, Dustin har lanserat sin e-handel i Finland, Bulgariens regering har godkänt att landet ska köpa hela 16 nya stridsplan av svenska SAAB, Nokia har meddelat att de kommer dra ner på sin personal styrka i och med hela samgåendet med Alcatel-Lucent och det krisande bolaget SSAB har också meddelat att de kommer låta ungefär 50 personer att gå. 

Det mest anmärkningsvärda utanför den svenska bolagsfronten är Pfizer troligtvis har beslutat att avbryta sitt planerade förvärv av Allergan för 150 miljarder dollar och därmed kommer de inte skapa världens största läkemedelsbolag. 

Övrigt:

USA-börserna inledde idag handelsdagen på ett liknande sätt som Sverige gjorde men nu är volatiliteten under kontroll även där och handeln sker en bra bit ovanför nollstrecket. 

Ikväll får vi återigen rikta våra blickar mot FED i just USA då vi där runt klockan 20:00 kommer få ta del av protokollet från deras senaste möte och då få reda på hur tankarna och pratet gick då. Oavsett vad som kommer fram då så är det väldigt troligt att det är just det beskedet som kommer styra utvecklingen avslutningsvis på börserna i USA ikväll.

 

Ha en bra kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar