Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Ikväll bär det av, men frågan är åt vilket håll?

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 16:e mars

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten idag har vi fått besked om att Londonbörsen och Deutsche Börse i Tyskland kommer att slås samman. 

Idag har även oljan vänt uppåt igen och det ganska så rejält. Det beror på att fler och fler stora oljeländer börjar inse att deras ekonomi kommer gå på knäna och att de nu på allvar börjar inse att de måste vidta åtgärder. 

Annars är det helt klart kvällens räntebesked från FED i USA som är dagens höjdpunkt på makrofronten. Förväntningarna och spådomarna är väldigt splittrade och FED har det inte lätt. Om de inte höjer räntan så kommer marknaden att tolka det som att landets ekonomi går dåligt och är instabil. Om de höjer är det ett styrketecken men samtidigt så kommer det i längden innebära högre kostnader och lägre konsumtion och hur kommer det tas emot? 

 

Dagens bolagshändelser:

Sandvik har idag meddelat att de bildar ett nytt affärsområde, Sandvik Mining and Rock Technology. Det är en sammanslagning av de tidigare affärsområdena Mining och Construction. Bilia håller på att förvärva en BMW-handlare i Belgien för att fortsätta att växa.

De största händelserna på bolagsfronten var idag dock att Clas Ohlson som sagt kom in med en stark rapport samt att Garo noterades på börsen.

 

Övrigt:

USA-börserna inledde idag dagen nedåt men de har nu letat sig upp över nollstrecket. Där är det oljan samt förhoppningar på FED:s kommande besked som driver upp börserna. 

Självklart är det USA:s räntebesked som vi ska hålla koll på ikväll. Utfallet där kommer helt klart sätta trenden för börsutvecklingen under de närmsta dagarna och kanske till och med på ännu längre sikt framöver. 

 

 

Trevlig kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar